NK Vitez počeo s pripremama za novu sezonu

Economic

Krenule su pripreme NK Viteza, novog federalnog prvoligaša, nakon što su u prošloj sezoni izgubili status premijerligaša. Među ljubiteljima nogometa u Vitezu ova je vijest dočekana s odobravanjem jer sve ono što se dešavalo, ili što se nije a trebalo se dešavati, budilo je i one najcrnje slutnje, na krizu kakvu ni najstariji ljubitelji nogometa u Vitezu ne pamti.

- REKLAMA -

Jer, vrijeme je prolazilo, ništa se nije poduzimalo, cijela momčad se razišla, klub je napustilo i desetak juniora, isto tako i kadeta, stručni stožer se razišao, „ušutilo“ se rukovodstvo…i nikakvih ohrabrujućih vijesti nije bilo.

Na sreću i zadovoljstvo svih onih koji vole nogomet, prije svega NK Vitez, ipak, s desetodnevnim zakašnjenjem u utorak poslijepodne krenule su pripreme, a s kakvim nogometnim i stručnim kadrom, bolje je i ne govoriti. Naravno, nikako da bi bilo koga podcijenili, omalovažavali…, nego da bi javnost ipak upoznali da je prozivku obavio aktualni trener juniora, Robert Perković uz asistenciju trenera kadeta, Zlatka Botića, a na prozivci i prvom treningu bilo je upravo 12 mladića iz njihovih pogona. Uz, to bili su samo dvojica nogometaša iz proljetnog tada još uvijek premijerligaškog sastava, povremeni prvotimac Selmir Đogić i mladi vratar, Jurica Badrov koji se proljetos izborio za status prvog golmana.

Istina, na prozivci i na prvom treningu bili su i Faruk Gačan (Bosna – Visoko), Amar Prutina (Slavija – Istoćno Sarajevi), Eldar Bašović (igrao u švicarskim niželigašima), Dragiša Milošević (Drina- Zvornik), Nijaz Fazlić (Travnik), Alden Bašić (Olimpik), Ermin Sarvan (Rudar – Kakanj), Amer Klis (Rudar – Kakanj), te Adnan Haračić.

Daleko je sve to  od ozbiljne momčadi koja bi se mogla nositi sa snažnim klubovima Prve lige Federacije BiH, a znaju to i trojica uglednih Vitežana, Dragan Baškarad, Jozo Miškić i Igor Šakić koji su si natovarili teško breme i poveli NK Vitez u novu sezonu.

„Znamo mi to, jasno je da nas čeka težak i odgovran posao, jasno nam je da se u vrlo kratkom roku, u hodu, još mnogo što treba uraditi, poduzeti, kako bi igrački, stručno, financijski i organizacijski bili konkurentni u Prvoj ligi Federacije. Znamo, također, kako sezona nakon ispadanja u niži rang sa sobom nosi apatiju „na sve strane“, nezainteresiranost, odbojnost, okretanje glave od dojučerašnjih ljubimaca… A eto, mi smo se prihvatili vručega krumpira, ekipirat ćemo se i bar donekle, u svim segmentima kompletirati. Ima još Vitežana koji vole NK Vitez, koji će pomoći na razne načine, ima interesa i vrsnih nogometaša koji bi nam se pridružili…, pa zašto onda ne pokušati priču i djelovanje u pozitivnom smjeru“, kazao je za Vitez.info nakon prozivke i prvog treninga, Dragan Baškarad.

Akcijski katalog