NK ‘Vitez’ optimistično u proljetni nastavak sezone

Prvoligašku nogometnu karavanu, sa osam bodova prednosti (35) ispred bratstva (27) i Branitelja (27), u proljetni nastavak vodi „Vitez” s neskrivenim i realnim izgledima da tu poziciju zadrži do kraja i izbori Premijer ligu.

No, već na startu, u subotu, čeka ih vrlo težak zadatak jer u goste putuju snažnoj i za „Vitez” uvijek neugodnoj „Bosni” iz Visokog, koju vodi jedan od najiskusnijih i najboljih bosanskohercegovačkih trenera, Ivo Ištuk. A uz to „Vitez” će nastupiti oslabljen, jer uz Heću i Mišića koji su otišli u premijer ligaše „Travnik”, odnosno „Olimpk”, u Visokom neće nastupiti ni ponajbolji igrači, Jurić i Pranjković (kartoni), te ozlijeđeni Hasanović, Grbavac i Badrov. „Nema razloga za jadikovke, a Pejić koji nam je u zimskoj stanci došao iz „Travnika”, Ivešić („Gradina”), Smriko („Čelik”) i posebno Mladen Jurčević („Široki”) koji se vratio u svoj matični klub, kvalitetom koji neosporno posjeduju, iskustvom i profesionalnošću, dobre su alternacije u ovoj situaciji, a uvjeren sam da će se to potvrditi i na utakmici s Bosnom u Visokom”, kazao je šef stručnog stožera „Viteza”, Valentin Plavčić, naglašavajući kako se kroz pripreme i pripremne utakmice iskristalizirala momčad s kojom će „Vitez” startati u proljetnu sezonu i krenuti ka zacrtanom cilju – Premijer ligi BiH.

Trener Plavčić ne prihvaća mišljenje kako je za „Vitez” utakmica u Visokom možda i presudna kada je osvajanje prvog mjesta u pitanju. „Svaka utakmica je važna, svaka „nosi” tri moguća boda, pa zašto onda, u ovakvoj situaciji, davati bilo kojoj utakmici veći ili manji značaj. Mi imamo 8 velikih bodova prednosti, ta prednost nas neće uspavati, znat ćemo je sačuvati i ostvariti zacrtani cilj.

Iako Plavčić nije htio otkriti startnu postavu za Visoko, dalo se na treninzima vidjeti da će, po svemu sudeći startati: Živković, D. Šantić (Livaja), Alić (S.Vidović), Jurčević, Imamović, Ivešić, J. Šantić, Pejić, Dedić (Grbavac), Dilaver i Smriko. A u zapisniku mjesto bi trebali naći i: Perković, V. Vidović, Livančić i Frljić.

Zvonimir Čilić