NK Vitez odradio generalnu probu u Banjaluci protiv Borca

Početak nove premijerligaške sezone je na vratima, Vitez u subotu putuje u goste Mladosti u Doboj kod Kaknja, dosta toga još uvijek nije „na svom mjestu“, kada je momčad u pitanju, no što je tu je. U nedjelju su Vitežani imali generalnu probu u Banjaluci protiv Borca, povratnika u najelitniji bh nogometni razred, koju su izgubili rezultatom 2:1.

Trener Viteza Ivica Bonić  u ponedjeljak je prokomentirao igru Vitežana proti Borca i dosadašnji tijek priprema, te sve ono što nedostaje da bi se u prvenstvo startalo s više optimizma, realnog i opipljivog.

„Stanje je neusporedivo bolje, optimističnije nego što je to bilo samo prije tjedan dana. Mnogo što se pokrenulo s mrtve točke, dovedena su dvojica igrača, pojačanja, Luka Miletić iz hrvatskog drugoligaša Dugopolja i Mahir Karić iz Olimpika. I mogu sa zadovoljstvom kontaktirati, s onim što sam već ranije znao (Karić) i što sam vidio na nekoliko treninga, radi se o dobrim igračima, pojačanjima koji, već sada se može reći, mijenjaju „sliku“ naše momčadi. Naravno, već ranije je stigao Slavko Brekalo iz iste kategorije pojačanja, a  zadovoljan sam i s mladim snagama, Tipurićem, Bojom, Vranjićem i Vukojom i Đogićem koji su zadovoljili i potpisali su profesionalne ugovore“, kazao je Bonić za Vitez.info, ističući kako je u potpunosti zadovoljan radom i zalaganjem svih igrača koji su bili uključeni u pripremni proces. „Zadovoljan sam i igrom i zalaganjem u utakmici u Banjaluci. Bilo je dosta dobroga, u igri u zalaganju, u taktičkoj disciplini…, međutim, naravno, ne mogu biti zadovoljan rezultatom. Gol za nas je postigao mladi Bojo, a ne Karić kako su prenijeli neki portali, a Borac je zasluženo pobijedio (dva gola iz dva prekida) iako nas baš i nije nadigra.. Imamo mi još mnogo što raditi i uraditi, u utorak i srijedu ćemo imati po dva treninga s akcentom na fizičku pripremljenost koja „šepa“ zbog kašnjenja s početkom priprema, a četvrtak i petak na treninzima, jedanput dnevno, radit ćemo na tehničko-taktičkim elementima“.

Bonić je rezolutan, igrački kadar Viteza, je „tanak“, malobrojan, pa je tako u Banjaluci raspolagao sa samo 16 igrača, a dvojica od njih još uvijek čekaju certifikate iz zemalja gdje su ranije igrali i pitanje je hoće li papirologija stići na vrijeme (do srijede u 12 sati) i hoće li moći nastupiti protiv Mladosti u Prvom prvenstvenom kolu.. Bonić također naglašava, kako i bez toga ima problema na lijevoj strani, u ofenzivi i defenzivi, kako mu nedostaje najmanje jedan iskusan vezni igrač i klasični napadač što je „boljka“ NK Viteza već odavno.

„Postoje naznake da će se neki od tih problema riješiti za dan.dva, najkasnije narednog tjedna, a bude li tako bit će to i „druga pjesma“, momčad s kojom ćemo hrabro u novu sezonu“, kaže Bonić, dodajući kako u momčadi vlada rad, red i disciplina, a pozitivno ozračje je vidljivo na treninzima ali i među navijačima. „Novi vjetrovi su konačno zapuhali“, sa osmjehom dodaje za portal Vitez.info, trener Viteza Ivica Bonić

Prethodni članakVIDEO: Drama kod Novog Travnika: Vozači mladiću spasili život
Sljedeći članakU petak premijera predstave “Prvo pa žensko” Gradskog kazališta mladih Vitez