NK Vitez: Nastavak priprema u Čitluku

Pripreme

Na pola puta, kada su pripreme za nastavak sezone u pitanju, stigao je premijerligaš NK Vitez.

Trenirali su Vitežani proteklih dvadesetak dana na snijegom pokrivenim terenima, po zaleđenim i blatnjavim, na temperaturnom rasponu od – 14 do + 17, u dvorani sportskog centra „Romari“, vlasništvo Bojana Rajkovića koji je svom bivšem klubu dao na korištenje, besplatno, dvoranu i teren s umjetnom travom.

„Neka svoga pa makar i vlasnika dvorane“, parafraziraju u NK Vitezu staru narodnu poslovicu.

Sada je na redu drugi dio priprema, najvažniji, kažu u klubu, a deset slijedećih dana Vitez će se pripremati u Čitluku gdje će odigrati i četiri trening utakmice. O proteklih dvadesetak dana priprema, te o nastavku priprema u Čitluku željeli smo razgovarati sa šefom stručnoga stožera, Brankom Karačićem, no on je, kao što to često čini, u prvi plan „gurnuo“ svoje suradnike, ovaj put Ivicu Bonića. Pred sami polazak u Čitluk, u četvrtak prije podne, Bonić je za portal Vitez.info kazao:

„Dosadašnjim dijelom pripreme možemo biti zadovoljni. Uradili smo planirano i zacrtano, dečki su dobro i vrijedno radili, ispunjavali bez pogovora pred njih postavljane zadatke, a u tom periodu kompletirali smo i momčad. Naime, pristupili su nam iskusni i rekao bih dobri igrači: Ante Radeljić (posudba iz Zrinjskog), Ivan Livaja (vratio se kući iz Željezničara), Boban Đerić (Drina – Zvornik), Leo Novak (Zmaj – Makarska), Momčilo Mrkaić (Radnik – Bijeljina) i Mario Barić (Sarajevo). Zaoštrila se konkurencija, „šepamo“ tek na lijevoj strani jer nemamo odgovarajućih zamjena. S nama na pripreme idu i petorica mladih nogometaša (juniora i kadeta), a to im je nagrada za vrijedan rad, za iskazanu požrtvovnost, za neosporni talent“, kazao nam je Ivica Bonić dodajući kako su u tom dijelu pripremnog perioda odigrali i četiri provjerne utakmice. „Na tim utakmicama (Fortuna u Zenici 0 : 7; Čelik u Zenici 0 : 0; Bosna u sarajevu 0 : 1; Željezničar u Sarajevu 3 : 0), dali smo priliku svim igračima, miksali smo sastav i svi su igrali po jedno poluvrijeme i nastojali se izboriti za što bolju poziciju za predstojeće utakmice i u konačnici za nastavak prvenstva“, kazao je Bonić, naglašavajući kako su u tom dijelu priprema ozlijeđeni Josip Šantić (protiv Bosne) i Marko Jevti (u srijedu protiv Željezničara). „Šantić je dobro, uključen je u trenažni proces, a Jevtić bi se momčadi u Čitluku trebao priključiti za dan – dva. Bar tako se nadamo i očekujemo“.

Bonić je također kazao kako će se u Čitluku raditi dva puta dnevno, a odigrat će i četiri utakmice. Već danas (petak) s Osijekom, ), 9. 2. s Cubalijom, 10. 2, sa Slogom iz Ljubuškog i 13. veljače i Braniteljem iz Mostara

Na pripreme u Čitluk, bez Jevtića koji će se priključiti naknadno, otputovali su: Ivan Livaja, Armin Kapetan, Goran Jurić, Aleksandar Živković, Milan Muminović, Velibor Đurić, Anto Radeljić, Sabahudin Jusufbašić, Elvis SadikovićIvan Stanić, Aleksandar Anastasov, Tony Livančić, Josip Šantić, Boban Đerić, Momčilo Markaoć, Ivan Tirić, Mario Barić te juniori i kadeti: Kristijan Ramljak, Filip Pleić, Juraj Petrović, Dragan Bošnjak i Jurica Badrov.

Uz Branka Karačića u stručnom stožeru koji je otputovao u Čitluk su i: Ivica Bonić, Jasmin Đidić, Dominko Tolo i fizioterapeuti, Dragan Bošnjak i Radomir Čosović.

Prethodni članakFOTO: Gradsko kazalište mladih Vitez s predstavom Šmizle oduševilo i u Beogradu
Sljedeći članakPreminula druga pacijentica u BiH od “svinjske gripe”