NK “Vitez” najuspješniji kolektiv SBŽ, Alema Bešić najbolja sportašica SBŽ

Najuspješnijim sportašem Srednjobosanske županije za 2013. godinu proglašen je Igor Laikert, član SKI kluba “Karaula”, a najuspješnijom sportašicom Alema Bešić, članica Karate kluba “Mladost” iz Viteza.

Najuspješniji sportaš iz ekipnih sportova je Vedran Vidović, član Nogometnog kluba “Vitez”, a najuspješnija sportašica iz ekipnih sportova je Tatjana Stanić, članica Ženskog nogometnog kluba “Mladost” Nević Polje.

Nagradu za najuspješnijeg juniora dobio je Ahmed Brica iz Karate klub “Sloga” Gornji Vakuf/Uskoplje, a za najbolju juniorku proglašena je Amina Kahrimanović iz Judo kluba “Travnik”.

Najboljim kadetom u 2013. godini proglašen je Karlo Šimičić iz Judo kluba “FTM” iz Novog Travnika, a najbolja kadetkinja je Amina Tahirović, članica Karate kluba “Travnik”.

Najuspješnijim sportašem s tjelesnim oštećenjem proglašen je Aziz Dlakić iz KSO “Iskra” Bugojno, najboljim trenerom Ferid Beganović Karate klub “Sloga” Uskoplje.

Najboljom muškom ekipom proglašen je NK “Vitez”, najboljom ženskom ŽNK “Mladost” Nević Polje, u juniorskoj kategoriji najbolja muška ekipa je NK “Travnik”, ženska ŽRK “Iskra” Bugojno, dok su kod kadeta najboljima proglašeni kadeti STK “Vitez” i kadetkinje ŽNK “Mladost” Nević Polje. Najuspješnija ekipa s tjelesnim oštećenjem je KSO “Iskra” Bugojno.

Ocjenjivački sud Izbora najboljeg sportaša SBŽ za 2013. godinu radio je u sastavu: Jezdimir Miljenović (predsjednik) Kemal Balihodžić (potpredsjednik) Mulo Hadžić, Adnan Šehić i Edhem Ekmeščić (članovi).