NK Vitez na svom terenu pretrpio težak poraz

U susretu s Rudarom na svom terenu Vitez je pretrpio pravu katastrofu, izgubio je rezultatom 0:4, a prema prikazanom na terenu pobjeda gostujuće momčadi mogla je biti još uvjerljivija..

Vitežanima baš ništa nije polazilo za nogom, tijekom cijeloga susreta nisu ozbiljnije ugrozili golmana Rudara Jamakovića, čak nisu uputili nijedan ozbiljniji udarac na gol. Obrana je bila „šuplja“, propusna na sve strane, a sve je počelo naopako kada je već u 2. minuti igre ozbiljnije ozlijeđen kapetan momčadi Sarvan, u dosadašnjem dijelu prvenstva i najbolji igrač domaćina. A kada se k tomu doda da je momčad Viteza i inače desetkovana ozljedama,  sa Ivičićem i Đonom su raskinuti ugovori, a klupa je „tanka“ da tanja i ne može biti, ništa se bolje i nije moglo očekivati.

Rudar je  u svim elementima nogometne igre bio bolji, više nego zasluženo su pobijedili, što baš i nije bilo teško kada su Vitežani odigrali najslabije u dosadašnjem dijelu prvenstva. Prvih tridesetak i nešto minuta ništa nije mirisalo na takav razvoj situacije, igralo se s obje strane ziheraški, a onda u 36. minuti lijepu akciju gostiju majstorski je završio mladi Subašić. Obrana domaćina je bila izigrana, a golman Kragić nemoćan.

Utakmica se prelomila u 59. minuti kada je sudac Obradović, nakon što je pokazao na korner, pa se onda otišao konsultirati s prvim pomoćnikom Sanelom Griljevićem, jednu „napucanu“ ruku s 2-3 metra okarakterizirao najstrožom kaznom. Ostaje dvojba je li pogriješio? Poslije te sporne odluke i vodstva gostiju od 0 : 2, Vitez je djelovao kao razbijena vojska, a plod toga su još dva lijepa gola boljih gostiju. No, sudac Obradović se „proslavio“ i u prvoj minuti sudačke nadoknade kada je jedan neoprezan i potpuno nepotreban start Bošnjaka, koji je završio bez ikakvih posljedica, kaznio crvenim kartonom. A daleko teži, opasniji, s teškim posljedicama, start jednog igrača Rudara nad Sarvanom uopće nije sankcionirao. A Sarvan je završio u bolnici!

V I T E Z   :   R U D A R   0  :  4

Gradski stadion. Gledatelja: 200.  Sudac:  Darko  Obradović  (Stolac) 5, 5.

VITEZ: Kragić 6,  Ćatić 5, Sarvan – (od 4. Prutina 5) , Šivšić 5, Bašović 5, Salihagić 6, Vujica 5,  (od 46. Bošnjak 6), Durak 5,5, Fazlić 5,5,  Petrović 5,5,  Bašić 5 (od 51 Kesić 5).

RUDAR: Jamaković -, Čehajić 6,5, Goralija 6,5, Kubat 6,5 (od 49 Kobilica 7), Subašić 7 (od 75. Čiva -), M. Kovač 8, Fočo 7,5,  Musić 6,5, F. Kovač 7, Topalović 7,  Spahić 7 (od 62. Hrelja 6,5),.

Strijelci: 0 : 1 Subašić (36.),  0 : 2 Kobilica (11 m  – 59.),  0 : 3   M. Kovač (76.),  0 : 4  M. Kovač (80.).

Igrač utakmice:  Mirza Kovač.