NK Vitez: Krenulo je s mrtve točke

Nakon povuci-potegni, nakon nekoliko sastanaka, razgovora, pregovora i pokušaja dogovora, kada se činilo da sve „pada u vodu“, u srijedu i četvrtak napravljeni su ozbiljni pomaci naprijed.

A riječ je o premijerligašu NK Vitez, koji, nakon što je s teškom mukom, u zadnjem kolu, sačuvao ligaški status, ostao bez igrača, stručnog stožera, predsjednika, uprave… i činilo se da je premijerligaška priča ovoga popularnog kluba završena. Naime, nitko se nije htio prihvatiti čelne funkcije, a dotadašnji predsjednik, Slaven Garić, podnio je neopozivu ostavku zaključno s 15. srpnjem. Uprave ili Predsjedništva, Skupštine… nije ni bilo, novaca nema „ni za lijeka… i govorilo se – tu se baš ništa ne može uraditi.

Istina, predsjednik u ostavci nije odustajao, tražio je, pokušavao… htio je časno otići iz kluba, u tim njegovim nastojanjima uključio se i predsjednik Udruge poslodavaca Vitez, Anto Rajković s jasnom porukom, koja je bila i odgovor pesimistima – Znamo što ne možemo, hajmo vidjeti i uraditi što možemo – i s mrtve točke, iz beznađa, ipak se krenulo.

„Vrućega krumpira“, predsjedničke funkcije, nitko se nije htio prihvatiti iako je u igri je bilo nekoliko uglednih Vitežana, a onda, u srijedu se okrenulo „onomu što možemo“. I dogovoreno je „solomonsko rješenje, da će na čelu kluba umjesto predsjednika biti četvorka ravnopravnih, ma kako se to tijelo zvalo. Znači, tog i dalje „vrućega krumpira“, bar privremeno, s ulogom „vatrogasaca“, prihvatila se četvorka, dvojica mladih i uglednih gospodarstvenika i sportskih djelatnika, Igor Šakić i Bojan Rajković, nekadašnji nogometaš NK Viteza, iskusni i uspješni gospodarstvenik, vlasnik uspješne tvrtke „Bogner-Edelstal“, Jozo Miškić i nogometno najiskusniji, svojevremeno dugogodišnji član upravnih struktura i predsjednik NK Vitez, predsjednik NS Srednjobosanske županije, dugogodišnji član NS Federacije i BiH, Dragan Šafradin.

Dragan Šafradin, Igor Šakić, Jozo Miškić, Slaven Garić (dosadašnji predsjednik) i Bojan Rajković

U četvrtak su novoizabrani, skupa s predsjednikom u ostavci, održali prvi radni sastanak, a tim povodom, stanje i aktivnosti, obveze i planove, kratko su prokomentirali, dosadašnji predsjednik Slaven Garić i Bojan Rajković.

„Na prozivci pred početak priprema najavio sam neopozivu ostavku iz objektivnih i razumljivih razloga. Hvala Bogu, iako ne u potpunosti, krenulo je na bolje i izabrana četvorka uglednih ljudi vodit će NK Vitez, „gasiti požar“, rekao bih, do klupske Skupštine kada će biti izabrana i sva tijela nužna za rad i funkcioniranje našega Viteza. U situaciji u kojoj se nalazimo nije bilo vremena za čekanje Skupštine i iskreno vjerujem da će novoimenovani uspješno odraditi ono najnužnije, da naš klub, unatoč svemu, uspješno i organizirano uđe u novu natjecateljsku sezonu. A ja, kako sam i kazao, maksimalno, u okviru svojih mogućnosti, bit ću na raspolaganju novoizabranom čelništvu u svakom trenutku i u svakom pogledu“, rekao je Slaven Garić.

„Pred nama je veliki posao gomila problema koje treba promptno rješavati, a vremena je vrlo malo. Naime, u naredna tri-četiri dana moramo angažirati najmanje tri-četiri iskusna igrača, imena već imamo a i kontakti s njima su već ranije uspostavljeni, kako bi ih pravovremeno registrirali sa stjecanjem prava igranja već u prvom kolu protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja. Drugi za nas važan problem, krucijalni, je razgovor s Komisijom za licenciranje, što je još nužno uraditi na našem Gradskom stadionu kako bi već od starta, od drugog kola protiv Krupe igrali u Vitezu. A onda slijedi rješavanje niza problema u što ubrajam i organiziranje Skupštine, rješavanje financiranja kluba… Bit će posla, bit će i prilike za razgovor s javnošću, no mogu reći da sam optimista. Nadam se uspjehu, imamo obećanja kako nećemo biti ostavljeni na cjedilu, a onda ni očekivani rezultat komu se svi nadamo neće izostati. Ozračje u i oko kluba se promijenilo u pozitivnom smislu, lakše se diše, rako bih, i navijačima možemo poručiti da se, svi skupa, s optimizmom možemo okrenuti budućnosti. Ima razloga za to, poručio je Bojan Rajković.

 

Prethodni članakVIDEO Jugonostalgija na najjače: Čitav internet priča o ovom genijalnom videu
Sljedeći članakVeliki dan za župu sv. Juraja u Vitezu