NK Vitez: Korak po korak ka boljem

Nakon petodnevnih priprema na Kupresu i prijepodnevnog treninga nogometaši Viteza u nedjelju u popodnevnim satima vratili su se kući i na Gradskom stadionu u Vitezu u predvečerje odigrali su prijateljsku utakmicu s Olimpikom iz Sarajeva.

Tijekom cijeloga susreta Vitežani su bili bolji, dominantniji, stvorili su daleko više povoljnih prilika za postizanje golova a dvije, nakon vrlo lijepih akcija u golove je pretvorio razigrani, vrlo dobri, Tony Livančić (44. i 62. minuta). No, ako se zna da su Vitežani u nedjelju ujutro imali trening na Kupresu, da su po velikoj vrućini i sparini autobusom s Kupresa putovali u Vitez, te da su utakmicu igrali po velikoj vrućini, na temperaturi višoj 12 – 14 stupnjeva nego što su je imali na Kupresu, onda se može reći da je Vitez protiv Olimpika odigrao i više nego dobro. Posebno se to odnosi na prvih šezdesetak minuta dok je kod igrača bilo svježine i dok trener Pavić nije izvršio brojne izmjene. Službeno, za Vitez je debitirao Zoran Kokot, napadač, i u samo 45 minuta igre pokazao se pravim pojačanjem, a 30 debitantskih minuta dobio je i golman hrvatskog prvoligaša Rijeke na jednogodišnjoj posudbi u Vitezu, David Samuel Nwolokor. Ulazeći na teren dvadesetogodišnji Nigerijac pozdravljen je burnim pljeskom dobrodošlice i podrške od tristo i više gledatelja, a na kraju susreta viteškim mališanima podijelio je desetine autograma.

Utakmica s Olimpikom pokazala je da su Vitežani dobro i vrijedno radili, da imaju vrlo solidnu prvu postavu, 12 -14, rekli bismo, dobrih igrača, što jasno govori o „kratkoći klupe“ koja se s novim igračima, pojačanjima, mora „produžiti“. Jer, više nego riskantno bilo bi ući u prvenstvo bez još dvojice – trojice kvalitetnih igrača, prije svega u veznoj liniji i na lijevoj bočnoj, defanzivnoj strani, što nam je u ponedjeljak ujutro decidirano potvrdio i strateg Vitežana, Boris Pavić. Na tomu se radi a prema informacijama iz kluba to će biti i realizirano do subotnje generalke u Zenici protiv Čelika.

U susretu protiv Olimpika momčad koja se, očigledno je, još „traži“, Pavić je priliku dao svim raspoloživim snagama osim rekonvalescentu Arminu Kapetanu. Veći dio susreta Vitez je igrao u sastavu: Pirić, Livaja, Hahurda, Sadiković, Barišić, Muminović, Đerić, Dedić, Novak i Livančić. Priliku su dobili i: Nwolokor, Stanići Jurić te osamnaestogodišnjaci Petrović, Vrhovac, Ramljak i Franjić..

Nakon jutarnjeg treninga u ponedjeljak nogometaši su dobili dva dana slobodno. „Od srijede poslijepodne nastavit ćemo s radom, koji će se bazirati na uigravanje linija i momčadi, na tehničko taktičke zadatke i finese. U subotu ćemo, još jednom, ovaj put s Čelikom, provjeriti što smo i s koliko uspjeha radili i uradili, s nadom da ćemo uskoro i kompletirati momčad s dva tri – nova igrača koja bi morala imati status pojačanja“, kazao je trener Viteza Booris Pavić.