NK Vitez još uvijek bez kompletirane momčadi

Nogometaši Viteza u srijedu poslije podne s puno optimizma, lijepih nadanja i očekivanja, krenuli su s pripremama za novu, treću uzastopnu, premijerligašku sezonu.

U prostorijama Kluba izvršena je prozivka a prigodnim riječima okupljenim nogometašima obratili su se sportski direktor Veseljko Petrović i šef stručnog stožera, Valentin Plavčić. Igračima, posebno novoangažiranim zaželjeli su dobrodošlicu i svima obećali „znoj i suze“ kako bi momčad, koja je u ljetnoj stanci pretrpjela velike kadrovske promjene, spremno dočekala početak nove sezone u kojoj će šest najslabije plasiranih momčadi napustiti ligu zbog smanjenja broja klubova s 16 na 12 u sezoni 2016/2017. A podsjećanja radi reći ćemo da je Viutez u netom završenoj sezoni zauzeo 14. mjesto, zadnje od klubova koji su izborili ostanak u Premijer ligi.

Proteklih dana klub su napustili Ivan Livaja (pristupio Željezničaru), Ante Pinjuh (širokom Brijegu), Vladimiru Brankoviću je istekao ugovor i traži novi klub, kao i Ante Hrkač i Stipe Miloš. Izvrsni golman Josip Škorić našao je posao u rodnom Omišu, Josip Barišić se s posudbe u Vitezu vratio u Slaven Belupo, kao i Andrija Petrović u Sarajevo a Fabijan Tomić u Hajduk. Mladi Mateo Šafradin je slobodan i može potražiti novi klub, a kapetan momčadi Mladen Jurčević je prekinuo karijeru zbog ozljede.

No, čelništvo kluba nije gubilo vrijeme i redove Viteza pojačali su dvojica iskusnih i poznatih oigrača Borca iz Banja Luke, Marko Jevtić i Borislav (centralni branič) i Borislav Pilipović (lijevi bočni). U redove Vitežana vratio se golman Aleksandar Živković, a na posudbu iz Zrinjskog stigao je golman Ivan Tirić.

Uz njih četvoricu na prozivci su bili: petar Kovač, Jurica Badrov, Sanel Alić, Armin Kapetan, Goran Jurić, Vedran Vidović, Ivan Stanić, Marin Matković, Juraj Petrović, Vedran Vrhovac, Jasmin Smriko, Sabahudin Jusufbašić, Dragan Jurčević, Josip Šantić i Toni Livančić. S prouivke opravdano su izostali Toni Pezo i Marko basara, a prisutan je bio i mladi danijel Marić iz Gruda koji će kroz treninge pokušati izboriti ostanak u premijerligaškom Vitezu.

Sportski direktor Veseljko Petrović, ujedno i prvi pomoćnik šefa struke Valentina Plavčića, s kojim će raditi i novoangažirani trener, bivši istaknuti igrač ovoga kluba, Jasmin Đidić, je kazao kako se intezivno pregovara s još nekoliko iskusnih igrača i neki od njih će do kraja ovoga tjedna s Vitezom potpisati profesionalne ugovore.

Nakon prozivke momčad je po prohladnom i kišovitom vremenu odradila prvi trening s porukom, i jasnom aluzijom,kako uvijek, poslije kiše izlazi sunce.

Prethodni članakBiciklistički klub “Vitez” sudjelovao na Adria Bike Maratonu “Plitvice 2015”
Sljedeći članakReal Comerc raspisuje natječaj za posao