NK Vitez: Borac se pobijediti mora

„Jeste li ili niste“, koristila se sintagma u razgovoru nogometaša Brekala i Karića, te trenera Karačića s novinarima pred susret Vitez i Borca iz Banjaluke. Ili je bolje reći,  poručeno je dvojici iskusnih igrača,  od strane novinara da u svlačionici, pred izlazak na teren u susretu s Borcem, stimulativno kažu kako su na tiskovnoj „provocirani“ spomenutom  sintagmom. Idemo na teren pokazati da „jesmo“, traženo je od Brekala i Karića da poruče, da sugeriraju svojim suigračima, jer je jasno da je susret s Borcem za Vitežane „biti ili ne biti“. Pobjeda je imperativ, drugoga izbora Vitežani i nemaju, a tu je potpuno jasan i konkretan pred novinarima bio i iskusni trener, Branko Karačić.

„Voda nam je došla do grla, moramo se dobro nositi s pritiskom koji za nas ova utakmica u sebi ima. I nema tu okolišanja – moramo pobijediti. Nikakvi alibiji – težak teren, sudačke nepravde, važnost utakmice…- ne smiju biti prepreka našoj dobroj igri, maksimalnom zalaganju i pobjedi. Naime, ako želimo ostati u utrci za ostanak u Premijer ligi, drugoga izbora i nemamo. Moramo biti jaki, odrvati se  svim mogućim pritiscima i osvojiti tri boda. Ovo je  „biti ili ne biti“, utakmica koja nama život znači i mi ćemo sve poduzeti da „ostanemo na životu“. Karačić kaže da su toga svjesni i igrači, te ističe kako moraju maksimalnu koncentraciju držati od prve do zadnje minute. „Pogriješiti se može ali se greške mogu i moraju ispravljati i ispraviti. Jedan za sve, svi za jednog, naš je moto i mi ćemo ga na terenu potvrditi. Mi, jednostavno i jasno rečeni, utakmicu moramo dobiti i dobit  ćemo je“, rezolutan je bio trener Branko Karačić.

Jedan od ponajboljih igrača Viteza, plemeniti vezni igrač Mahir Karić, od koga se i na ovoj utakmici puno očekuje pred susret s Borcem kaže:

„Čeka nas težak protivnik, teška utakmica koju mi moramo dobiti. Svi skupa smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo i nema dvojbe hoćemo li dati sve od sebe. Jer, samo tako možemo do pobjede koju očekujemo i u koju vjerujemo“.

Što je Karić u veznoj liniji, to je Slavko Brekalo u obrani Vitežana, koji je na početku svog obraćanja jasno poručio kako u Vitezu  „Borac  mora pasti“.

„Unatoč našim rezultatskim posrtajima, velikom bodovnom minusu, dnu prvenstvene ljestvice na kojemu se nalazimo, reći ću, naša momčad ima znanja, kvalitete i potencijala za daleko više od trenutnog. A to pokazati i potvrditi moramo već u susretu s Banjalučanima. Sve drugo i drugačije, sve ovo što govorimo, bila bi „šuplja priča“. Nećemo to dozvoliti, uvjeren sam, to poručujem i u ime svojih suigrača. Ova utakmica za nas mora biti prekretnica, a tri osvojena boda naš priključak i realniji izgledi u borbi za ostanak u Premijer ligi. Takvu priliku ne smijemo i nećemo propustiti“, poručio je Brekalo.

Konačno, po prvi put, ove sezone, Karačiću su na dispoziciji sve raspoložive snage. A Karačić, kao i do sada, ne otkriva startnu postavu, mada sve govori da će to biti: Tirić, Livaja, Brekalo, Tipurić, Novak, Šantić, Vuković, Karić, Đerić, Zukić, Peko.

Prethodni članakZa čak 11.800 pripadnika Oružanih snaga BiH uskoro se vraća stari iznos mirovine
Sljedeći članakPrijavite se za takmičenje u spravljanju čobanca, ubrzo manifestacija “Advent u Šantićima”