NK Vitez: Bit će teško, ali straha nema

U premijernom nastupu novoj sezoni u Vitezu, nakon poraza protiv Mladosti u Doboju pored Kaknja (1:0), Vitežani dočekuju vrlo dobru momčad Krupe.

Riječ je, naime, o mladoj momčadi koja je prošle sezone igrala vrlo dobro, izborila je „ligu za prvaka“,  igrački i stručno ostali su na okupu, čak su se i pojačali (Fajić op.a), iskusniji su za godinu dana. I nema dvojbe Vitez, koji još uvijek „luta“ tražeći pojačanja, organizacijska i financijska rješenja, a stručni stožer najbolju jedanaestoricu za nastup protiv Krupe, čeka vrlo težak posao i mnogi misle da bi i neodlučan rezultat za Vitez, u ovakvoj situaciji, bio uspjeh. To se, uostalom, dalo „između redova“ zaključiti i na press konferenciji na kojoj su u najavi utakmice s Krupom, uz šefa struke, Ivicu Bonića, bili i igrači, kapetan momčadi, Ivan Livaja i napadač Boban Đerić.

„Čeka nas težak posao, momčad Krupe je snažna, uigrana, već tri godine igraju zajedno. Međutim, igra se na našem terenu i uz maksimalno zalaganje svakog pojedinca, uz podršku naših navijača koja nam je zaista potrebna, uz bar malo sreće, vjerujem da ćemo uspjeti ostvariti ono što silno želimo – pobjedu“, kazao je trener Bonić.

Livaja je kapetan momčadi i najiskusniji igrač, „Katica za sve“ dalo bi se reći jer, po potrebi i zahtjevu trenera igra na više pozicija, a pred susret s Krupom kaže:

„ Tvrdi su, taktički i tehnički su „potkovani“ što su pokazali i prošle sezone a i prije tjedan dana u susretu s Radnikom u Bijeljini. Mi prolazimo jedno teško razdoblje, znamo što nas čeka, znamo što nam je raditi i činiti – boriti se, dati sve od sebe i onda s pravom nadati dobrom rezultatu – pobjedi“.

Jedna od uzdanica Vitežana i u ovom susretu je brzonogi napadač Boban Đerić.

„Prije svega, moramo na terenu dati svoj maksimum. Znamo sve o Krupi, znamo što i koliko mogu, ali isto tako znamo „da se na muci poznaju junaci“. Treba nam podrška naših vjernih navijača, nadamo se da će nam pomoći onako kako to oni znaju. Igramo na svom terenu gdje se ne trebamo nikoga bojati pa tako ni snažne Krupe koju cijenimo, respektiramo ali vjerujemo i u svoje snage i svoje sposobnosti, u konačan uspjeh“.

Trener Viteza Bonić ima na raspolaganju sve igrače, nema ozlijeđenih, no ipak nije bio spreman izdiktirati prvu jedanaestoricu, čak ni osamnaestoricu koja će naći mjesto u zapisniku. No, uz određene rezerve, može se očekivati sastav: Tirić Livaja, Brekalo, Miletić, Ćosić, Vranić, Bibić, Mamić (Bojo), Đerić, Zukić i Karić.

Prethodni članakSredišnja Bosna svijetli za Bugojno
Sljedeći članakOvoga vikenda 10. tradicionalni obiteljski susret Baškarada u Vitezu