NK “Travnik” s pojačanjima želi izboriti ostanak u Premijer ligi

Petnaesto, predzadnje mjesto na prvenstvenoj ljestvici sa samo 14 osvojenih bodova u produženoj jesenskoj sezoni (19 odigranih kola), svrstali su NK Travnik u ozbiljnog kandidata za napuštanje elitnog bh nogometnog razreda. Takvoj poziciji Travnika i dodatnu težinu davale su informacije koje su govorile čak i o potpunom kolapsu ovog uglednog sportskog kolektiva. Jer, povjerenje Uprave izgubio je iskusni trener Husnija Arapović, igračima nisu ispunjavane ugovorene obveze, „raspalo” se službeno rukovodstvo kluba, igrači, i to oni najbolji, počeli su tražiti druga, bolja i sigurnija nogometna utočišta (Ramić, Zatagić, Pliska, Isaković, Hećo, Bukvić, Salkić, Laštro…).

Na sreću ljubitelja nogometa u Travniku ipak na vrijeme održana je izborna skupština kluba a „vrućeg žezla”, predsjedničke funkcije, prihvatio se dr. Nihad Selimović, predsjednik UO Univerziteta u Travniku, osnivač i predsjednik Košarkaškog kluba „Spars” iz Sarajeva, član IO Olimpijskog komiteta BiH…!

Zasukao je rukave dr. Selimović, povukao je više nužnih poteza u „reanimaciji” životno ugroženog NK Travnika, a nakon neuspjelih pokušaja dovođenja Miroslava Ćire Blaževića, Faruka Hadžibegovića…, za šefa stručnog stožera imenovan je Osman Bajrić, Travničanin, sveučilišni profesor, specijalist nogometa i fizičkih pripreme. Bajrić je, nema dvojbe, jedan od najuglednijih nogometnih teoretičara u BiH, ali i sa trenerskim iskustvom. Naime, Bajrić je bio pomoćnik Draganu Joviću i Esheru Hadžiabdiću na klupi NK Travnika, a ovu je momčad vodio samostalno u sezoni 2006./07 i uveo je svoje Travničane u Premijer ligu.

Dovedena su i pojačanja, bivši istaknuti igrači ovoga kluba, Feđa Dudić (Slavija), Armin Helvida (GOŠK), te Elvir Sadiković (Radnik Hadžići), Haris Fazlagić (Kanada), Elvir Čolić (Željezničar) Edvin Hamzić (Sloboda, Novi Grad), Mahir Karić (Sarajevo)…, a to, još uvijek, nije kraj dovođenja pojačanja za nastavak sezone.

Momčad od ponedjeljka trenira dva puta dnevno u dvorani i na terenu u Docu, a uskoro će biti i konačno definiran plan kompletnih priprema.

„Radujem se što sam ponovo na klup Travnika. Uvjeren sam da ćemo oformiti momčad kadru izboriti ostanak u Premijer ligi, što nam je i osnovni cilj. Za to nam je potrebna maksimalna podrška grada i poštovatelja ovoga uglednog kluba čiji broj, na sreću, nije mali”, poručio je novoimenovani šef stručnog stožera NK Travnika, dr. Osman Bajrić.

Zvonimir Čilić