NK Široki Brijeg kažnjen sa 25.000 KM i sedam mečeva bez prisustva publike

Disciplinska komisija NSBiH pod predsjedavanjem Nermina Kljajića na sjednici održanoj jučer u Sarajevu rješavala je disciplinska pitanja iz svoje nadležnosti te je tom prilikom donijela nekoliko odluka.
Najznačajnija je kazna za NK Široki Brijeg u iznosu od 25.000 KM te sedam utakmica bez prisustva publike zbog propusta u organizaciji utakmice finala Kupa BiH protiv Sarajeva.
U argumentima za kaznu navedeno je podsticanje mržnje prema drugim licima po osnovu nacije i religije od strane navijača, skandiranje fašističkih slogana, omalovažavanje državne himne, upotreba pirotehničkih sredstava te distribucije alkohola na stadionu.
FK Sarajevo je kažnjeno sa 2.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice s Željezničarom te upotrebom veće količine pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača.
Zbog dešavanja na istom meču kažnjen je i FK Željezničar novčanom kaznom u iznosu 1.500 KM, a u pitanju je također upotreba pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača.
I NK Čelik je, kao i FK Sarajevo, dobio novčana kazna u iznosu 1.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice s Olimpicom te upotreba pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača.

Prethodni članakBudimo humani :Admir Salkić iz Gračanice hitno treba našu pomoć
Sljedeći članakU Vitezu održana 16. sjednica ŽO HDZ BIH ŽSB