NK Romari iz Mostara donosi srebrnu medalju u Vitez

Drugi turnir, prva medalja i to srebrna generacije 2011. stigla je sinoć iz Mostara sa turnira „Karting Tiki-Taka 2018“ ravno u NK „Romari”.

Vidno umornim ali sretnim dječacima ovog viteškog kluba zlatnim sjajem blistala je ova srebrna medalja oko vrata ne samo zato jer su je igrom zaslužili, već i zato što su kao i stariji suigrači na turnirima, hrabro i dostojanstveno branili boje svog kluba, ostavljali srce na terenu, borili se sa porazom i pobjedama. Dodatnu motivaciju pružali su i brojni roditelji koji su, kako i sami kažu, s ponosom glasno navijali „Romari” i bili još jedan igrač više. Ne samo da su roditelji ponosni na prvi uspjeh svojih mališana, ponosni su i svi u NK „Romari” jer već sada se vide naznake kako je i ova generacija kao i druge prije njih, talentirana, uporna, vrijedna i marljiva.

„Ponosni smo na njih. Ti dječaci imaju tek 7godina a revno i marljivo treniraju a ova medalja je samo poticaj da tako inastave. Neprocjenjiv je osmjeh i sreća koju smo vidjeli na njihovim licima.Djeca su sjajna i zadovoljstvo je raditi sa njima i ulagati u njihov razvoj. Toje naša zadaća, zajedno sa roditeljima. Ne smijemo zaboraviti roditelje koji suglasno navijali, bodrili i davali dodatni motiv. Kad imaš uza se roditelje kojiimaju isti cilj kao i mi, rezultati dolaze a i nagrade poput ove medalje. Bravoza jučerašnju ekipu iz Mostara. Zahvaljujemo se i prijateljima iz Mostara kojisu bili naši domaćini. Odlična organizacija i gostoprimstvo. Nadamo se kakoćemo i mi njih ugostiti u našem klubu“ poručuju iz NK „Romari”

Na kraju, čestitamo pobjednicima turnira „Leostarsi“ iz Trebinja na zasluženom osvojenom turniru kao i fer igri, dodaju iz Romari.