NK Rijeka Kolibrići vodeći u obje selekcije Omladinske nogometne lige GMS Sport

Busovača je domaćin lijepe sportske priče. Naime, svečano je otvorena Lige za omladinske selekcije 2009/10 te 2011 i mlađi. Liga se odigrava svakog vikenda kada svaka ekipa mora odigrati jednu utakmicu. U ligi sudjeluje 9 ekipa. Za dječake 2009/10 dimenzije terena iznose 50×40 na principu 7+1 igrača, a za 2011 i mlađe 30×40 na principu 6+1 igrača.

Liga se sastoji od 18 kola, koja su podijeljena u dvije polusezone, jesenska i proljetna po 9 utakmica. Prvaci lige osvajaju pehar i medalje, dok drugoplasirani i trećeplasirani medalje. Također se proglašva najbolji strijelac lige, najbolji igrač i najbolji goman. Svako kolo najboljem pojedincu pokloni se lopta u suradnji s generalnim sponzorom, tvrtkom GMS Vitez.

Članovi lige su ekipe iz  Kiseljaka, Fojnice, Kreševa, Busovače i Viteza. U tijeku je 5. kolo i na  samom vrhu u obje selekcije je NK Rijeka Kolibrići.

„Ovim putem zahvalio bih se Sandru Ćosiću i Croatia osiguranju na pomoći, kao i svim trenerima, roditeljima koji podrzavaju nasu ligu i koji su svaki vikend  našim trenerima i bodre svoju djecu. Kao trener ponosan sam sto okupljamo toliki broj djece na jednom mjestu, a i roditelja. Naš kolektiv je okupio približno 200 djece, a pozitivna je podrška gotovo duplo više roditelja koji bodre svoju djecu. Nadam se da je ovo korak ka oživljavanju našeg grada te da ćemo nastaviti istim tempom. Ujedno pozivam sve vas da se pridružite svakog vikenda, podržite naše malce i uz to zamezite uz roštilj i piće“, kazao je za portal Vitez.info Ante Petrović.

Više informacija o samoj ligi možete potražiti OVDJE.