NK Čelik u posljednje dvije sezone vodilo 11 trenera

Nogometaši Čelika ispali su iz Premijer lige BiH. Zeničani će naredne sezone po prvi puta igrati u 1. ligi FBiH, a mnogo je razloga zašto se takav scenario desio na Bilinom polju.
Jedan od razloga što je Čelik ispao iz Premijer lige je i sportski segment kluba. Klub s Bilinog polja u posljednje dvije sezone vodilo je čak 11 trenera, a minutažu su vjerovali ili ne upisala čak 73 nogometaša, rubrika za Ginisovu knjigu rekorda.

Na kraju i ne čudi što su Zeničani ispali iz lige, jer u svakom prelaznom roku u Zenicu stigne 15 novih, a ode isto toliko starih nogometaša.

Prije dvije sezone pod palicom Borisa Pavića bili su lijepa sportska priča, jer su bili jedini tim koji u proljetnom dijelu sezone nije upisao poraz i na kraju su se spasili od ispadanja.
Ipak početkom prošle sezone, svi igrači su napustili klub, na čelo Čelika je došao Jasmin Memišević, koji je u klub doveo 20-tak novih igrača, pretežno nogometnih anonimusa iz nižih liga. U zimskoj pauzi prošle sezone na Bilino polje stiglo je 13 novih igrača, dok ih je 12 napustilo crno-crvene.

U prošloj sezoni 2017/18, Čelik su makar na jednoj utakmici vodili sljedeći treneri: Kemal Hafizović, Elvedin Beganović, Vinko Divković, Jasmin Džidić, Slaven Musa i Edin Prljača. Sezonu prije 2016/17 Zeničane su s klupe predvodili: Kemal Alispahić, Ivo Ištuk, Izudin Kamberović, Nedim Jusufbegović i Boris Pavić.