NK Busovača stopostotna na svom terenu

NK Busovača ubilježila je i 9. pobjedu na svom stadionu u Busovači. Ovaj put pali su u igri za bodove nogometaši FK Krajišnika iz Velike Kladuše, a konačan rezultat je bio 2:1.

Kada je u 13. minutu utakmice Busovača postigla dva brza pogotka, malo tko je na stadionu vjerovao da je, što se tiče efikasnosti domaće ekipe, to kraj. U 6. minutu Ramić je izveo udarac iz kuta, a u gužvi najspretniji je bio Marko Lucić za 1:0. U 10. minutu Ramić je sam pred vratarom gostiju koji brani njegov udarac. U 13. minuti najljepša akcija utakmice – Čečura odlično pronalazi Sejmena na lijevom boku koji loptu upućuje u sredinu, a Edin Brkić rutinski završava ovu lijepu akciju za 2:0. Do kraja poluvremena bilo je nešto prilika, no promjene rezultata nije bili. Vrijedi napomenuti da gosti nisu u prvom dijelu uspjeli niti jednom zaprijetiti vrataru domaćih Kutiću.

Drugi dio počeo je napadima NK Busovače da trećim golom riješe sve dileme oko pobjednika. I u jeku napada, Krajišnik je izveo odličan protunapad, a obrana domaćih je prekršajem za kazneni udarac jedino mogla zaustaviti napadača gostiju. Iz kaznenog udarca postignut je pogodak za konačan rezultat 2:1. Do kraja utakmice velika kiša i ružno vrijeme su spriječili obje ekipe da učine nešto više te je završeno zasluženom pobjedom NK Busovače koja se ovim bodovima popela za jedno mjesto na tabeli i sada ima 29 bodova i zauzima 5. mjesto na tabeli 2. lige Zapad NS FBiH.

Narednu utakmicu NK Busovača gostuje u Ključu idući tjedan.

Prethodni članakRedakcija portala Vitez.info vam želi sretan Uskrs
Sljedeći članakStižu nove cijene eko testa i tehničkog pregleda vozila u BiH, čeka se izrada cjenika