Njemačka zbog mutiranih sojeva zatvara granice prema Austriji i Češkoj

Njemačka u nedjelju zatvara granice s Austrijom i Češkom zbog opasnosti od širenja mutiranih sojeva koronavirusa, objavilo je u četvrtak ministarstvo unutarnjih poslova, prenosi Hina.

“Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer je donio odluku da pored kontrola granica prema Austriji, koje postoje od izbjegličke krize, i na graničnim prijelazima prema Češkoj uvede privremene kontrole”, priopćilo je ministarstvo. Cilj ovih mjera je sprječavanje unošenja mutiranih sojeva virusa u Njemačku, stoji u priopćenju. Iz tih područja je zabranjen ulazak u Njemačku s izuzetkom njemačkih državljana i stranaca sa stalnim boravištem u Njemačkoj.

Seehofer je ranije od savezne vlade zatražio da pogranična područja u Češkoj i austrijsku pokrajinu Tirol proglasi područjima s mutiranim virusima kako bi se, kao i u slučaju Velike Britanije, Južne Afrike i Brazila, mogla uvesti zabrana ulaska u Njemačku. Vlada u Pragu je najavila da će od petka izolirati pogranična područja oko gradova Cheb, Sokolov i Trutnov.

Austrijska vlada je početkom tjedna Tirol proglasila područjem u koje se ne preporučuje putovanje. Političari u Bavarskoj već nekoliko dana kritiziraju popuštanje mjera koje je u Austriji na snazi od ponedjeljka, strahujući da bi to moglo negativno utjecati na pozitivan epidemiološki razvoj situacije u Bavarskoj. Savezne i pokrajinske vlasti jučer su produljile stroge mjere zatvaranja u Njemačkoj do 7. ožujka.

Prethodni članakVITEZ: Održana promocija knjiga ,,Preživjeti 21. stoljeće” i ,,Izopačeno čovječanstvo” autorice Žane Alpeza
Sljedeći članakOvo su nove cijene matičnih knjiga, izvoda i uvjerenja u Federaciji BiH