Niske temperature u cijeloj BiH, na Vlašiću pada snijeg

snijeg 5mjesecKao što su meteorolozi najavili proteklih dana u Bosni i Hercegovini je došlo do naglog zahlađenja i pada temperatura, a u nekim predijelima danas je pao i snijeg.

Jutros od 10 sati na planini Vlašić pada snijeg, a temperatura se spustila i do dva stepena, dok je na Bjelašnici u 14 sati prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda izmjereno minus dva stepena Celzija. Snijeg je padao i u Tesliću, Mrkonjić Gradu, Ribniku, Bosanskom Petrovacu i Skender Vakufu.

Najtopliji grad u BiH danas je Trebinje, a temperatura iznosi 25 stepeni.

“Od jutros od 10 sati pada snijeg i već je napadao nekoliko centimetara i prilično je hladno”, rekli su nam iz Hotela “Pahuljica” na Vlašiću.

Gotovo u svim gradovima u BiH pada kiša, a tako će biti i u narednim danima. Kako se iduća sedmica bude primicala kraju, očekuje se blago razvedravanje. U ponedjeljak će najtopliji grad u BiH biti Mostar sa 10 stepeni. U Sarajevu će temperatura iznositi pet stepeni, u Zenici šest, Tuzli osam i Banjoj Luci devet stepeni.

Tokom narednog vikenda ponovo se očekuju temperature iznad 20 stepeni Celzija.

Trenutno u Vitezu pada kiša s susnježicom,trenutna temperatura iznosi 4 oC (20:25 sati), jučer je temperatura iznosila 32 oC!

klix.ba
Foto: kupujmo.ba