Nikola Jablanović iz Viteza malo nogometno čudo

O Nikoli Jablanoviću pisali smo i ranije kad je završio u Dinamovom kampu, sad ponovo imamo razlog da pišemo o njemu jer ovaj dječak neće odustati od svojih snova, naime prošli tjedan Nikola je pratio utakmicu između Real Madrida i Juventusa te se družio sa svojim uzorima.

Odlučili smo se porazgovarati s njegovim roditeljima koji su odselili u Zagreb slijedeći snove svog djeteta, na naša pitanja ljubazno je odgovorila majka Marina Jablanović.

Koliko Nikola ima godina?

Nikola će 20. rujna 2018. napuniti 8 godina.

Na pitanje kako je tekao put do Dinamovog kampa, majka Marina odgovara, svoje prve nogometne korake je započeo u NK Vitez, gdje su treneri Baba, Bole i Čađo dozvolili da se igra i uči uz starije dečke na čemu smo im zahvalni jer su mu usadili ljubav prema nogometu.

Jako su ga voljeli i pazili kao svoje dijete, kroz neko vrijeme u Novom Travniku se organizirao kamp GNK DINAMO i mi smo se odlučili da ga prijavimo čisto iz zabave. Na kampu je sudjelovalo oko 90 djece iz cijele Bosne i Hercegovine. Kamp je trajao pet dana, nakon odrađenog kampa treneri Dinama upisali su imena djece koja su zadovoljila njihove kriterije te njih ukupno sedam otputovalo je u Zagreb, gdje su 10 dana naporno trenirali i radili sa vršnjacima iz Dinama.

Svi koji su bili u Zagrebu pokazali su svoj talent, ali najmlađi među njima, Nikola Jablanović posebno se istakao. Od tada se već možda piše i priča o jednom budućem velikom talentu koji je s prostora srednje Bosne, točnije Viteza, uspio i uspjet će ostvariti veliku igračku karijeru uz nesebičnu pomoć svojih roditelja, koji su zbog svog djeteta napustili rodni Vitez i u nastojanju da svom djetetu omoguće treniranje u GNK Dinamo preselili u hrvatsku metropolu.

Nikola trenutno trenira u privatnom klubu NK9 u Zagrebu i svakog tjedna s tatom Bernardom odlazi na privatne treninge Coerver Coachinga. Raduje se svakom treningu i nadamo se da će tako ostati jer mislimo da je za svako dijete najbitnije da se iskreno raduje svakom treningu i utakmici.

Koliko dugo trenira?

Nikola se zabavlja s loptom od svoje 3 godine i nogomet ga čini sretnim i dok je tako, uvijek će imat našu podršku.

Na pitanje kakvi su planovi za Nikolu, njegova mama odgovara da planova nema, želimo da Nikola prije svega izraste u jednog dobrog i pametnog dečka.

Otkud u Madridu, na utakmici između Real Madrida i Juventusa?

Madrid je došao kao nagrada za Nikolin rad, trud i ljubav prema nogometu. Ima li što ljepše za roditelje nego ispuniti djetetu bar jedan san? Ovim putem bi željeli da se zahvalimo Severini, Igoru Kojiću, Luki Modriću, Mateu Kovačiću i njihovim prekrasnim obiteljima što su ispunili san našem Nikoli i upoznali ga sa svim nogometašima Real Madrida poslije utakmice četvrtfinala lige prvaka.

Gdje se vidi za par godina i tko mu je uzor?

Da se nas pita na fakultetu, a ako pitate Nikolu, mislim da se Nikola za par godina vidi kako konačno trči i igra nogomet na pravom nogometnom terenu, a gdje će to biti nikad se ne zna.

Što se tiče uzora, mislim da su to Luka Modrić i Mateo Kovačić, naročito poslije puta u Madrid gdje je imao priliku da ih uživo gleda na velikoj utakmici i druži se s njima – dodaje majka.