Nije šala: Lopovi u Zenici ukrali dio mosta

U Zenici je ukradeno oko 30 metara mosta, javlja tvrtka BH-Gas.

Oni su objavili kako su za vrijeme redovnog obilaska plinovoda na području općine Zenica uočili kako je na prijelazu preko rijeke Bosne prema tvrtki čelika Arcelor Mittal ukradeno oko 30 metara mosta. 

Preko tog mosta išao je i magistralni plinovod i to u posljednjih 40 godina, a preko njega je plin dobivao Arcelor Mittal, tvornica čelika u Zenici, ali i drugi potrošači u industrijskog zoni tog grada. 

Izrezali i odnijeli konstrukciju

Iz BH-gasa navode kako su nepoznate osobe proteklih dana izrezale i odnijele željeznu konstrukciju mosta te tako dovele u opasnost ljude i materijalna sredstva, prenosi depo.ba. Dodaju kako na pojedinim dijelovima plinovod više nije ovješen uz most te kako zbog toga može biti ugroženo snabdijevanje plinom. 

Sumnja se i kako se radi o teškoj krađi jer se spomenuti most vodi u knjigama tvrtke BH-gas. Spomenuta tvrtka je nakon rata značajno ulagala u rekonstrukciju spomenutog mosta preko kojega ide i plinovod. 

BH-gas je najavio kako će ovu krađu prijaviti nadležnima, a smatrali su i da je važno obavijestiti javnost koja bi mogla imati saznanja o počiniteljima, javlja depo.ba.