Nevrijeme pričinilo štete na stambenim i društvenim objektima

Olujno nevrijeme, praćeno jakim vjetrom, grmljavinom i kišom, koja se kasnije pretvorila u snijeg, zahvatilo je u nedjelju navečer područje općina Vitez i Travnik.

Vjetar je napravio štete na stambenim i društvenim zgradama pa je tako otkinuo sedam limenih ploča s krova Vatrogasnog doma u centru Travnika, potom podizao crijepove s više kuća, lomio granje i stabla. Jedno stablo palo je na cestu između naselja Bunar i Ciglana nadomak grada, a na pojedinim područjima dolazilo je do kraćih prekida električne energije. Tako su bez struje u bila naselja Višnjevo, Gluha Bukovica, Karaula, Turbe, Slimena, Putićevo, Nova Bila, Bijelo Bučje, te nekoliko kvartova u centru grada.

Nevrijeme je pogodilo i Vitez.  Jak vjetar nanio je štete na krovovima i na dimnjacima od kojih se nekoliko zapalilo te zahvatilo manji dio krova na nekoliko objekata, ali su širenje požara spriječili vatrogasci. Naši čitatelji su nam proslijedili nekoliko poruka u kojima se posebno zahvaljuju pripadnicima viteških vatrogasnih društava.

Reklama