Nevjerojatna priča Ante Furundžije – ”Lopovi su mi ukrali 170 ovaca!”

Anto Furundžija zvani Osko već dvije godine muku muči s lopovima. Dođu pokradu ovce, janjce, policija to uredno zabilježi u svoj zapisnik i nikome ništa.

Kako je sve to Anti dojadilo nedavno je pripremio sačekušu za lopove u svome toru i kada su došli otvorio je na njihov automobil vatru iz oružja koje je imao.

Naravno da sam branio svoju imovinu, mogao sam ih upucati bez problema. Ali nisam, gađao sam gume tako da su otišli do Stare Bile na felgama. Dole su stali stigla je i policija i sada umjesto da vlast njih ganja mene je policija privela, oduzela mi oružje i napravila krivičnu prijavu. Očekujem uskoro suđenje. Pa kakva je ta vlast kada mi šalje kazne od 150 KM zato što držim svoje pse u svome dvorištu. To su psi koji čuvaju ovce. Nikoga nisu napali, nisu ugrizli a meni stiže kazna od 150 KM. Dodijalo mi je toliko da ću najvjerojatnije sve ostaviti i otići u inozemstvo kao i moji susjedi ovdje iz Zabilja. Kako su krenule ove pljačke mojih ovaca troje moje djece je već otišlo u inozemstvo. Obrazovani, završili fakultete i više škole uzdali se u ove ovce ali vidite što se događa .Živjet se ne može od lopova i pljačke. U dvije godine lopovi su mi ukrali 170 ovaca i janjaca. Samo sam dvoje janjadi uspio vratiti”, priča za Flash.ba svoju tužnu priču Anto koji je do prošle godine imao čak 500 ovaca.

Da li lopovi pljačkaju i druge ovčare?

Kako da ne. Nema ovčara koji nije bio pokraden. Evo Želji iz Jardola ukralo 11 janjadi. Zna se i tko i nikome ništa. Ovo je neizdrživo. Ne čudim se uopće svojim susjedima iz Zabilja koji masovno odlaze u inozemstvo. Desetine kuća zjapi prazno ili je u njima poneki starac koji čeka da umre. Ljudi nemaju nikakve sigurnosti i zato bježe odavde. Najtužnije u svemu je što bih ja morao podnositi tužbe sudu i sudovati se s tim lopovima koji izvanredno poznaju zakon i svoja prava. Zato ću najvjerojatnije sve ovo rasprodati i odoh i ja za Švicarsku”, završava svoju tužnu priču Anto Furundžija zvani Osko.

S. Stipović / Flash.ba

Prethodni članakU Vitezu otvoren prvi Bike park u BiH te održano XCO Državno prvenstvo BiH
Sljedeći članakSLIŠKOVIĆ: Maribor čekamo bez straha, ali i s ogromnim respektom