Neuropsihijatar još nije pregledao Rustempašića

Economic

Nermin Rustempašić, koji je u Novom Travniku 7. prosinca 2018. godine, upravljajući pijan Opel Astrom, pregazio Azru Hajrić i njenu kćerku Almu te još troje djece ozljedio, još nije psihijatrijski vještačen kako bi bilo utvrđeno je li kobne noći bio uračunljiv.

- REKLAMA -

Vještačenje auta

Potvrdila nam je ovu informaciju njegova odvjetnica Branka Praljak, koja ga je prekjučer posjetila u Kazneno-popravnom zavodu u Busovači, gdje je pritvoren već dva i pol mjeseca.

Teška sprometna nesreća dogodila se 7. prosinca oko 20.30 sati kada je Rustempašić udario ženu i četvero djece dok su se kretali trotoarom.

Utvrđeno je da je Rustempašić u trenutku nesreće imao više od tri promila alkohola u krvi. Istraga koju vodi Tužiteljstvo Srednjobosanskog kantona još traje, a u tijeku su vještačenja koja se odnose na Rustempašićevo vozilo.

Ima posjete

Neuropsihijatar nije dolazio. Da jeste, ja bih znala, a i Rustempašić bi mi javio. Njemu je pritvor i dalje na snazi. A hoće li tužitelji utvrđivati je li u trenutku nesreće bio u stanju uračunljivosti, vidjet ćemo. Uglavnom, u vezi s tim niko nije dolazio, kaže Praljak.

Potvrdila je da Rustempašića u pritvoru posjećuju članovi obitelji, ali nije mogla otkriti u kakvom je on stanju, s obzirom na ranije informacije da je on i liječeni narkoman, prenosi Dnevni Avaz.