Neuropsihijatar još nije pregledao Rustempašića

Nermin Rustempašić, koji je u Novom Travniku 7. prosinca 2018. godine, upravljajući pijan Opel Astrom, pregazio Azru Hajrić i njenu kćerku Almu te još troje djece ozljedio, još nije psihijatrijski vještačen kako bi bilo utvrđeno je li kobne noći bio uračunljiv.

Vještačenje auta

Potvrdila nam je ovu informaciju njegova odvjetnica Branka Praljak, koja ga je prekjučer posjetila u Kazneno-popravnom zavodu u Busovači, gdje je pritvoren već dva i pol mjeseca.

Teška sprometna nesreća dogodila se 7. prosinca oko 20.30 sati kada je Rustempašić udario ženu i četvero djece dok su se kretali trotoarom.

Utvrđeno je da je Rustempašić u trenutku nesreće imao više od tri promila alkohola u krvi. Istraga koju vodi Tužiteljstvo Srednjobosanskog kantona još traje, a u tijeku su vještačenja koja se odnose na Rustempašićevo vozilo.

Ima posjete

Neuropsihijatar nije dolazio. Da jeste, ja bih znala, a i Rustempašić bi mi javio. Njemu je pritvor i dalje na snazi. A hoće li tužitelji utvrđivati je li u trenutku nesreće bio u stanju uračunljivosti, vidjet ćemo. Uglavnom, u vezi s tim niko nije dolazio, kaže Praljak.

Potvrdila je da Rustempašića u pritvoru posjećuju članovi obitelji, ali nije mogla otkriti u kakvom je on stanju, s obzirom na ranije informacije da je on i liječeni narkoman, prenosi Dnevni Avaz.