Neslaganje zbog Doma kulture u Gučoj Gori

Vijećnici u Općinskom vijeću Travnik jučer se puna četiri sata nisu uspjeli dogovoriti oko dnevnog reda. Kada je bilo očigledno da će Klub SDA ostati nepopustljiv oko svog amandmana da se sa dnevnog reda skine točka vezana za dodjelu objekta Doma kulture u Gučoj Gori lokalnoj Izvornoj folklornoj skupini IFG Guča Gora, predsjedavajući Niko Grganović prekinuo je sjednicu.

Vlasništvo samostana

Na samom početku nakon što su vijećnici postavili svoja pitanja i kada je predloženi dnevni red, predsjednik Kluba SDA Kadir Selman izišao je za govornicu kako bi predložio amandmane te strane na dnevni red. Jedan od njih bio je i da se sa dnevnog reda skine točka koja predviđa dodjelu objekta Doma kulture u Gučoj Gori lFG Guča Gora. Uslijedila je reakcija predsjednika Kluba Hrvatske koalicije za Travnik, Tome Rajića koji je pojasnio da je spomenuti Dom kulture oduvijek koristila IFG Guča Gora, da ga je obnovila i opremila, a da spomenuta odluka ima i pozitivno mišljenje općinskog javnog pravobranitelja, te da je utemeljena na činjenici da je objekt izgrađen na zemljištu koje se u gruntu vodi kao vlasništvo obližnjeg samostana u Gučoj Gori.

Čuvari tradicije

Međutim, vijećnici SDA bili su nepopustljivi, nakon nekoliko pauza i četiri sata usuglašavanja, predsjednik Kluba Kadir Selman, predložio je da se spomenuti Dom kulture da na upravljanje Mjesnoj zajednici što je bilo neprihvatljivo za Klub Hrvatske koalicije za Travnik pa je predsjedavajući Grganović prekinuo sjednicu jer spomenuti dnevni red je ranije bio usuglašen i tada Klub SDA nije imao primjedbi na dnevni red. Tako je nepopustljivost Kluba SDA, ali prije svih čelnika ove stranke u Travniku, dovelo do prekida sjednice. Veća sramota od ovoga je odnos prema Izvornoj folklornoj skupini Guča Gora (IFG Guča Gora) koja već decenijima čuva tradiciju i naše zemlje i Hrvata u BiH.

Potrošen novac

Inače, uz ovu odluku Općinsko vijeće Travnik jučer je trebalo usvajati nove regulacione planove koji su trebali osigurati uvjete za gradnju stambenih i poslovnih objekata u zoni Bojna – Pirota, ali i konačno utvrditi Dan općine Travnik. Od svega nije usvojeno ništa, ali je potrošen novac poreskih obveznika za četiri sata nerada.

Dnevni avaz