Nema vremena za slavlje, sve su misli usmjerene na Borac

Vitez konačno pokazuje što zna i objektivno može. A to, sada je očito, nije malo. Jer, posljednje četiri utakmice, dvije u kupu protiv Sarajeva (dva puta 1:1), te prvenstvene sa Zvijezdom 3:1 i u susretu s Travnikom 3:0, Vitez je pokazao dobru formu i vrlo dobre igre. Sreća im, kao u ranijem dijelu prvenstva nije okrenula leđa, vratila se vjera u vlastite snage, sve psihološke kočnice su otkočene i sve se to jasno i rezultatski vidi i na terenu.

„Konačno smo došli na svoje, nema više spleta nesretnih okolnosti koje su nas pratile, nema primljenih golova u zadnjim trenucima utakmice koji su u našu momčad unosili nesigurnost, nema ni sudačkih nepravdi, a veliku ulogu, psihološku – pristupom i smirenošću – donio je i novi trener Ante Miše”, kazao je dan nakon utakmice s Travnikom, najbolji igrač Viteza, borbeni, iskusni vođa momčadi na terenu, Mladen Jurčević.

U 72. minuti drugoga poluvremena u susretu s Travnikom Jurčević je ostao ležati na travnjaku nakon duela s obrambenim igračem protivničke momčadi i među navijačima Viteza zavladao je tajac. Jer, znaju Vitežani što Jurčević znači za ovu momčad. „Sve je uredu, udarac u potkoljenicu bio je snažan, bolan, ali nije i neće ostaviti ozbiljnije posljedice i bit ću spreman za susret s Borcem”, poručio je borbeni i beskompromisni Jurčević.

Zadovoljan je bio i trener Ante Miše koji je u obraćanju novinarima nakon utakmice kazao: „Prvo poluvrijeme odigrali smo kvalitetno, ofenzivno i angažirano, moji mladići bili su na visini zadatka, provodili su sve ono što smo se dogovorili. Imam i nekim manjih zamjerki u igri naše momčadi, ali nakon uvjerljivih 3:0 bilo bi suvišno sada o njima govoriti. Imamo mi još dosta prostora za napredak, dosta neiskorištenog potencijala, a ja ću dati sve od sebe da našoj momčadi, kroz uporan rad, pokušam dati kvalitetu više kako bi ostvarili osnovni cilj – ostanak u ligi. Sada utakmicu s Travnikom stavljamo ad acta i okrećemo se utakmici s Borcem”.

Zvonimir Čilić