Nema raja bez rodnoga kraja

Economic

Radosti, zadovoljstva… uvijek ima, treba ih samo naći… Prijatelji uvijek, i lako, nađu razloga za druženje, pjesmu, zafrkanciju…, za predah od radnih i obiteljskih obveza, ali i za „bijeg“ od, po mnogo čemu, tmurne svakodnevnice.

- REKLAMA -

A razloga za druženje tridesetak prijatelja, Vitežana, različite starosne dobi, društvenog i materijalnog statusa, našli su u zapošljavanju Svjetlana Markovića, popularnog Mare. Naime, nakon nekoliko godina Mara je riješio ozbiljan problem – zaposlio se, a sada, ako Bog da, treba riješiti i onaj drugi – uploviti u mirne bračne vode. Rješavanje ovog drugog problema uvjetovano je rješavanjem prvog, što, pak, znači da je  sada otvoren put uplovljavanja u mirnu bračnu luku.

Organizator lijepog i veselog druženja bio je slavljenik, sada momak s poslom i statusom. Sve je organizirano u lijepom viteškom kraju, u Nadiocima, na obiteljskom imanju obitelji Čalić, prije svega po programu i organizacijskoj shemi Ivice Čalića, vlasnika popularnog viteškog kafića „Kaktus“, gdje se ovo društvo nalazi i druži već godinama.

Pjevalo se, jelo, pilo, veselilo se do kasnih večernjih sati, „vrtile“ su se i pjevale domoljubne pjesme popularnih Bulića, Thompsona, Škore… što su  emotivno doživjeli na zabavi nazočni viteški Šveđanin, Željko Biljuš  i viteški Nijemac,  Marinko Čalić, a posebne emocije kod njih izazvala je pjesma „Nema raja bez rodnoga kraja“. I zaista nema!!!

Akcijski katalog