Nema posebnog razloga za razočarenje

Vitez je nastavio „prosipati“ bodove na svom terenu, a ovaj put to su učinili u susretu sa Željezničarom, koji je, to treba reći, potpuno zasluženo slavio. Gosti su, naime, bili bolji u svim elementima nogometne igre, nadigrali su svoje domaćine i sada tražiti opravdanja  za poraz u sucu Mujiću iz Banovića, bilo bi bespredmetno.

No, ipak treba jasno reći kako je bilo očigledno da je sudac Mujić, pa i njegovi pomoćnici „čvrsto“ uz Željezničar jer je, posebno kada se rezultat lomio, svaka dvojbena situacija na terenu „išla“ u korist gostiju iz Sarajeva. Isto tako dalo bi se govoriti, moglo se naslućivati „što bi bilo da je bilo…  o kriterijima dodjele žutih kartona… Čemu, mogli bi se zapitati, kada se zna  da u Premijer ligi uvijek „jači kvači“, mada još jednom treba reći da Vitežani ipak uzroke ovoga poraza trebaju tražiti u svojim redovima, jer sve drugo mogu samo sa žaljenjem i ljutnjom konstatirati I to je, nakon prespavane noći, jasno i glasno kazao uvijek korektni trener Viteza, Slaven Musa.

„Naravno da nismo i da ne možemo biti zadovoljni nakon utakmica sa Željezničarom. Naime, očekivali smo daleko više i bolje, tu prije svega mislim na sebe, međutim Željezničar je bio bolji i zasluženo je pobijedio. Istina je, golove smo primili nakon naših greški, mi neke svoje prilike nismo iskoristili, a sve to nikako ne umanjuje zasluženu pobjedu boljeg Željezničara. I ova je utakmica pokazala da mi moramo još dosta toga uraditi, promijeniti, na taktičkom planu prije svega. Upravo viđeno na ovoj utakmici bit će prioritet otklanjanja uočenih nedostataka da bi se, ubuduće, otvorenog garda,  mogli ravnopravno nositi s objektivno jačim protivnicima kao što je ova put bio Željezničar. Međutim, ne treba zaboraviti da Željezničar ima igrače koji svojom kvalitetom i znanjem na terenu prave razliku što je, ovaj put, bio Ivan Lendrić“, kazao je trener Slaven Musa.

Tijekom utakmice, prije svega u prvom poluvremenu, igrači Viteza su  djelovali smušeno, rekli bismo i uplašeno, nisu znali što i kako s loptom uraditi, kako reagirati na visoko postavljenu obrambenu liniju protivnika Jer, objektivno gledajući, nijedan napadač Viteza na takvu postavku protivnika, nema odgovora,  u momčadi Viteza nije bilo igrača koji zna i može utrčati, pretrčati protivnika, i tako ugroziti gol uglavnom nezaposlenog golmana Kjosevskog. A s takvim konstatacijama trener Musa se uglavnom složio.

„Slažem se, prvo poluvrijeme zaista smo odigrali loše. Na poluvremenu sam svojim igračima rekao da igraju  „kao da su im noge odsječene“.

Shrvao ih je imperativ „morati“ kojega u ovoj utakmici za nas zaista nije bilo. Valjda se, dobrim igrama i rezultatima u posljednje tri utakmice, taj imperativ pobjede nad Željezničarom, sam nametnuo. Usadilo se našim igračima u glavu, rekao bih, kako će biti neuspjeh ne pobijede li Željezničara na svom terenu. Za takvo razmišljanje nije bilo nijednog razloga, za ovu utakmicu smo se dobro pripremali, dobro smo skautirali Željezničara i nakon lošeg prvog poluvremena drugo je, kada je naša igra u pitanju, izgledalo bolje. Na žalost, ne i dovoljno dobro da bi ugrozili zasluženu pobjedu Željezničara.

Prethodni članak“Don Quijote” GKM-a Vitez oduševio publiku na Europskoj noći kazališta u Popovači
Sljedeći članakNapreduje gradnja Studentskog doma u Mostaru: Dobrotvornim prilozima – kuća kruha i duha sazdana od dobrote