Nema opuštanja ni taktiziranja

S najboljim ili taktizirati, kombinirati, pitanje je koje se nameće pred stručni stožer Viteza pred današnji susret šesnaestine finala KUP-a BiH s Čelikom u Zenici.

Međutim, takvih dilema uopće nema, to su tek razmišljanja i kombiniranja među navijačima, tvrde iz stručnog stožera, iako ih već u subotu čeka Sarajevo, pa u Vitez stiže Zrinjski…, i na Zeničane se ide sa svim raspoloživim snagama.

„Mi, i kada bi htjeli igrati ovu kup utakmicu s drugom, rezervnom postavom, ne bi mogli jer je praktički i nemamo“, kazao nam je Ivica Bonić, prvi pomoćnik šefa stručnog stožera Viteza, Branka Karačića. Bonić je dodao kako imaju ozlijeđenih (Jusufbašić, Pezo i Sadiković), ozljedama načetih (Livančić…), rekonvalescenata (Smriko i Jurčević). „Igrat ćemo s trenutno najboljim i najspremnijim igračima, vodeći računa o svakom detalju, o fizičkom i psihičkom stanju svakog pojedinca. I to će biti mjerilo i odlučujući faktor tko će na ovoj utakmici startati, tko će priliku dobiti tijekom utakmice, a tko će ostati kod kuće. Želimo pobijediti, izboriti nastavak natjecanja u KUP-u, vodeći računa i o sposobnostima i trenutnim mogućnostima svakog pojedinca, a i o prvenstvenim utakmicama koje su pred nama“, istaknuo je Bonić.

Zbog navedenih razloga priliku će dobiti pojedini igrači koji su do sada, iz raznoraznih razloga, imali manju minutažu, a to će im biti dobra prilika igrom i zalaganjem nametnuti se stručnom stožeru za naredne utakmice.
„Bonić je također kazao kako će tek pred utakmicu odlučiti u kojoj će postavi Vitez zaigrati. Međutim, imajući u vidu ozlijeđene, načete, umorne, Vitez bi na Bilino polje mogao istrčati u sastavu: Tirić, Stanić (Livančić), Jevtić, Barišić, Pilipović (Alić), Jurić, Anastasov (Šantić), Đurić, Basara, Grebenar, Kantar.