Nekoliko tisuća osoba na posljednji počinak ispratilo Jozu Kafadara

Danas u kasnim popodnevnim satima na groblju Ovnak u travničkoj župi Brajkovići, sahranjen je šesdesetdevetogodišnji Jozo Kafadar, u utorak popodne ubijen hicima iz vatrenog oružja u selu Šušanj nadomak obiteljskog doma. Ubojica ili ubojice još uvijek su nepoznati kao i motiv ovog gnusnog zločina.

Obred pokopa pokojnog Joze Kafadara, uz još sedam svećenika, predvodio je mjesni župnik fra Leon Pendić. Pokopu Joze Kafadara, uz više tisuća mještana, prijatelja, brojnih članova uže i šire obitelji, poslovnih partnera, političkih javnih i sportskih radnika, bili su i poznati hrvatski nogometaš, sada trener Ante Miše, general bojnik Ilija Nakić i zamjenik predsjednika HDZ-a BiH, Nikola Lovrinović, obojica iz susjedne župe Guča Gora.

Prigodnim riječima od pokojnog Joze oprostili su se njegov prijatelj iz mladelačkih dana, fra Ivo Marković, profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu i izaslanik uzoritog kardinala Vinka Puljića, msgr. Don Pavo Jurišić, dekan Bogoslovnog fakulteta u Sarajevu, rođen u novotravničkoj župi Pećine.

Zvonimir Čilić