Nekada su to bili derbiji: NK Vitez dočekuje NK Busovaču

U prošlom kolu NK Vitez je priredio iznenađenje odigravši neodlučno u Sanskom Mostu protiv „Podgrmeča“. Rezultat je bio 1 : 1 a gol za Vitežane postigao je Baručija.

A kada kažemo  da je osvojeni bod „Viteza“ iznenađenje treba znati da je „Podgrmeč“ vodeća momčad lige bez poraza u dosadašnjem dijelu prvenstva a „Vitez“ je prva momčad koja im je uskratila slast pobjede.

„Igrali smo vrlo dobro, bili smo daleko bliži pobjedi, propustili smo niz „mrtvih“ šansi kako se to zna reći za  stopostotne prilike za postizanje gola. Bilo je čak šest takvih prilika, zakazali smo u realizaciji i žao nam je što zaista dobru igru nismo krunisali pobjedom. Istina, i domaćini su imali dvije takve prilike, no naš golman, kapetan momčadi, Jurica Badrov je vrhunskim intervencijama uskratio im je radost i veselje“, kazao nam je trener „Viteza“, Robert Perković.

Danas na Gradskom stadionu gostuje NK „Busovača“, susjed i sportski prijatelj, a stariji ljubitelji nogometa se sjećaju kakvi su to nekada derbiji bili, na terenu i izvan njega.  Nedvojbeno je, taj žestoki, dugogodišnji rivalitet još uvijek „tinja“, rekli bismo posebno kog Busovljaka. Stoga, može se očekivati dobra, nad sve borbena utakmica, ali i korektna, a nogometaši „Viteza“ ipak najavljuju pobjedu. Očekuje se i dolazak navijača iz Busovače, pa će biti zanimljivo kako na terenu tako i u gledalištu.

Utakmica Vitez – NK Busovača igra se na Gradskom stadionu s početkom u 15:00 sati.