Neformalna grupa građana “Qui tacet” i rukovodstvo OO HDZ BIH Vitez razgovorali o vodoopskrbi

Neformalna grupa građana “Qui tacet – Tko šuti” Vitez nastavila je niz razgovora s predstavnicima odgovornih institucija i pojedinca koji mogu utjecati na rješavanje pitanja vodoopskrbe građana Viteza. U ponedjeljak su predstavnici ove neformalne grupe obavili razgovor s predstavnicima općinskog odbora HDZ-a BIH Vitez.

“Predsjednika OO HDZ BIH Vitez, Borisa Marjanovića, dopredsjednika Tomislava Matića-Bošnjaka tajnika Maria Bošnjaka-Matića upoznali smo s našim nastojanjima da mirnim protestima ispred općine aktualiziramo problem vodoopskrbe, da od odgovornih ljudi i institucija sustava tražimo veću angažiranost po ovom pitanju, te da se maksimalno radi na dugoročnom i kvalitetnom rješenju ovog pitanja s izvorišta Kruščica, kao najkvalitetnijeg i najjeftinijeg rješenja”, izjavio je danas Nenad Rajić, u ime neformalne grupe građana “Qui tacet – Tko šuti” Vitez.

Rukovodstvo HDZ-a BIH Vitez predočilo je dosadašnje aktivnosti njezinih predstavnika u općinskom vijeću, formiranje radne skupine koja je pripremila radni materijal za tematsku sjednicu Općinskog vijeća (OV), te donesene zaključke po tom pitanju. Na organima općine i Javnom komunalnom poduzeću je da dostavi tražene podatke, kako bi se na narednim sjednicama OV to pitanje dalje rješavalo, navode u priopćenju za javnost iz neformalne grupe građana “Qui tacet – Tko šuti” Vitez.

„Rukovodstvo HDZ-a BIH Vitez izrazilo je žaljenje što pitanje vodoopskrbe već odavno nije riješeno, ali očito da je to jedan veliki problem, s puno interesa u igri. Podržali su naša nastojanja i cilj, ali, normalno, ne podržavaju metodu koju smo izabrali tj. proteste, što je razumljivo, jer koja vlast voli proteste. Zaista smo stekli utisak da u ovoj stranci imamo partnera kojeg tražimo da se sve učini na konačnom i kvalitetnom rješenju pitanja vodoopskrbe svih građana Viteza. Na nama je da i vijećnike HDZ-a malo “poguramo” da traže od odgovornih u općini rad i rezultate po ovom pitanju”, zaključuje Rajić.