Nedovoljno razvijena svijest građana o darivanju organa

Upovodu dana Općine Novi Travnik, Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBŽ-a u subotu, 21. svibnja, od 10 do 13 sati na gradskom trgu u toj općini organizira istureni štand pod nazivom “Darivanje i  transplantacija organa, što je to?” na kojem će dijeliti promidžbeno-edukativne materijale vezano za temu donacije i transplantacije organa.

Uz to, razgovarat će sa građanima o ovoj temi, a svima koji budu željeli omogućit će i potpisivanje donorske kartice. “Svijest kod građana u našoj zemlji o darivanju organa i transplantaciji, još uvijek nije na zadovoljavajućoj razini te su ovakvi događaji jako važni kako bismo zajedno s posjetiteljima štanda, medijima i ostalima, razbili tabue i predrasude koji su sigurno prisutni u našem društvu”, ističu iz spomenute udruge. 

Dodaju kako bez donacije organa-nema transplantacije, što znači da nema niti spašavanja ljudskih života. “Na tome svi zajedno moramo raditi kako bismo promijenili sadašnju jako lošu situaciju kada je ova tema u pitanju”, navode iz Udruge.