U nedjelju predstava za djecu: “Ježeva kućica” Bjelovarskog kazališta u Vitezu

Nakon što su vrlo emotivno, pod motom “Neka ljubav pobjedi bol i tugu”, članovi Gradskog kazališta mladih Vitez najavili nastavak 2. Dana hrvatskog kazališta u BiH, potvrdili su kako će uz predstavu “Sutra pripada meni”, koja se igra večeras, članovi Bjelovarskog kazališta za one najmlađe izvesti i predstavu “Ježeva kućica”. Podsjetimo, nakon vrlo bolnog tjedna, u kojemu je preminula članica kazališne obitelji Gradskog kazališta mladih Vitez, sedamnaestogodišnja Kristina Lovrinović, GKM-ovci su uspjeli iznaći mrvice snage i nastaviti s 2. Danima hrvatskog kazališta u BiH.

Predstava “Sutra pripada meni” bit će odigrana večeras, a predstava za djecu “Ježeva kućica” na rasporedu je u nedjelju. Obje predstave igraju se u kazališnoj dvorani Vitez, s početkom u 20,00 sati.

Lija, vuk, medo i svinja se pitaju zašto ježić Ježurko tako jako voli svoju kuću. Oni bi svoju za dobar ručak dali, a ježić svoju ne bi nizašto na svijetu…. Dragi naši, ako i Vas zanima zašto ježurak voli svoju kućicu i ne da je ni za najslasniji ručak na svijetu, dođite i saznajte u nedjelju, 9. srpnja 2017. godine, s početkom u 20,00 sati.

Bjelovarsko kazalište osnovano je 1997. godine i od tada, kroz zabavu i smijeh, znoj i suze, članovi marljivo stvaraju predstave za sve uzraste. Mnogobrojna skupina zaljubljenika u kazališnu umjetnost djeluje u 7 dobnih skupina: Mini Bjelokaz 1 i 2, Tini Bjelokaz 1 i 2, Bjelokaz 1 i 2 te najstarija skupina Fosili. Pod vodstvom dramskih pedagoga djeca i mladi stvaraju zabavne i edukativne predstave za svoje vršnjake i sve ostale ljubitelje kazališne čarolije. Kvalitetan dramski odgoj rezultirao je zadovoljstvom roditelja i djece, a neki od članova odabrali su to kao profesiju upisom studija glume na ADU u Zagrebu i Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Svake godine na scenu postave 8 novih predstava. Sudjeluju na brojnim festivalima u Hrvatskoj, ali i van granica, s kojih se nerijetko vraćaju s osvojenim nagradama i priznanjima.

“Bol će nas učiniti snažnijim, a naša ljubav prema kazalištu i našoj Kristini pomoći da prevladamo ove teške trenutke za nas. Prepuni smo motiva, pozivamo publiku da nam pomogne kako bi ljubav pobjedila bol i tugu, a mi ćemo nastojati sijati ljubav još više i snažnije. U dogovoru s našim prijateljima iz Bjelovarskog kazališta odlučili smo prirediti i predstavu za one najmlađe, a u danima koji dolaze predstavit ćemo još neka iznenađenja koja će razveseliti ljubitelje kazališta”, istaknuli su iz GKM-a Vitez.

Prethodni članakGalaxy Invest d.o.o. traži call agente za rad u Vitezu i Banja Luci
Sljedeći članak“Šarić commerce” organizira besplatan prijevoz Vitežana s imenom Ivan na Kupres