Nebojša Maksimović pojačao HOKK ‘Vitez’

Hrvatski omladinski košarkaški klub “Vitez”, lider A1 lige Herceg Bosne, priopćio je kako je zadnji dan prijelaznog roka ovaj klub pojačao Nebojša Maksimović.

Maksimović je prvi dio sezone nastupao za člana jedinstvene “Lige 12” Servitium iz Gradiške, a usprkos činjenici kako je dvadesetogodišnjak, Nebojša ima trogodišnje iskustvo igranja u najjačoj ligi BiH.

“Pronašli smo upravo onakvog igrača kakav nam je bio potreban. Svojim fizičkim karakteristikama, dobrom defanzivom, jakom tranzicijom te odličnim organizatorskim sposobnostima mislim da će se Nebojša lako uklopiti u naš sustav igre. Njegovim potpisom mi smo definirali sastav, a mali problem nam može predstavljati nedostatak vremena za uigravanje ekipe. Ipak, iskreno vjerujem da je ova ekipa sa Maksimovićem spremna za najviše domete”, rekao je za Fenu Josip Pandža, trener HOKK “Vitez”.

Nebojša Maksimović je uz Servitium nastupao dvije sezone i za Čelik iz Zenice, te je kratke epizode imao u OKK “Spars” iz Sarajeva, te u Njemačkoj kao junior. U prvom dijelu sezone 2012/2013 u redovima Servitiuma iz Gradiške u prosjeku je igrao 24 minute u igri te bilježio je 6.1 poena i 3.2 asistenciije po susretu. Bio je i član mladih reprezentacija BiH.

“Izuzetno sam zadovoljan dolaskom u Vitez, prije svega jer je to sredina koja mladim igračima daje priliku za igru, ali i veliku mogućnost za napredovanje. Maksimalno ću se truditi da pomognem ekipi u ostvarivanju klupskih ambicija, te da boravak u Vitezu iskoristim i za vlastiti napredak”, izjavio je Nebojša Maksimović, pojačanje HOKK “Vitez”.

Nastavak A1 košarkaške lige Herceg Bosne zakazan je za 3. veljače kada u Vitezu gostuje ekipa Rame.