Nebeskog zaštitnika policajci proslavili u Ovčarevu

Središnja proslava blagdana sv. Mihovila Arkanđela, zaštitnika hrvatske policije za Srednjobosansku županiju i ove je godine upriličena u travničkoj župi Ovčarevo, čiji je nebesko zaštitnik ovaj svetac.

Koncelebrirana sveta misa je slavljena u župnoj crkvi posvećenoj sv. Mihovilu, jednoj od najljepših u Bosni i Hercegovini, izgrađenoj 1870. godine, u župi Ovčarevo osnovanoj prije 181. godinu. Misno slavlje, uz koncelebraciju mjesnog župnika fra Marinka Didaka, travničkog dekana don Mate Janjića i još desetak svećenika župa s područja Lašvanske doline, predvodio je definitor franjevačke provincije Bosne Srebrne, fra Jozo Marinčić.
Sveta misa, u prepunoj crkvi, slavljena je za 64 policajca poginula u proteklom ratu i dvojicu policajaca svirepo ubijenih 1997. godine u Travniku. Molilo se za njihove duše, te za uspješan i profesionalan rad aktivnih policajaca Srednjobosanske županije.
Svetoj misi je prethodila procesija oko župne crkve u kojoj su policajci srednjobosanskog MUP-a nosili veliku sliku svoge nebeskog zaštitnika.
Uz policiju iz svih policijskih stanica, visokih dužnosnika županijskog MUP-a, velikog broja vjernika iz lašvanskih župa, prisutni su bili i brojni dužnosnici političke, izvršne i zakonodavne vlasti srednjobosanskih općina i Srednjobosanske županije.
Tijekom dana na grobove svih poginulih i ubijenih policajaca upaljene su svijeće i položeno cvijeće, a to je učinjeno i uz spomen-križ na travničkom ratnom groblju Prahulje.