Ne zaboravljaju prvog predsjednika neovisne Hrvatske

Hrvati Viteza i Travnika ne zaboravljaju prvog predsjednika neovisne Hrvatske, dr. Franju Tuđmana i sve ono što je on u ratu i poraću učinio za njih i njihov ostanak i opstanak na rodnoj grudi, pa su i sedamnaestu godišnjicu njegove smrti obilježili na prigodan i dostojanstven način. Naime na prozorima mnogih hrvatskih domova na području Lašvanske doline u noći između 9. i 10. prosinca, u spomen na dr. Tuđmana gorjele su cvijeće.

U subotu, na godišnjicu smrti tvorca neovisne i moderne Hrvatske,  predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga, predstavnici struktura vlasi i HVO-a Viteza,  predvođeni federalnim parlamentarnim zastupnicima, Slavicom Josipović i Borisom Marjanovićem, te brigadirom u mirovini, Draganom Vincom, upalili su cvijeće  uz spomen-obilježje palim braniteljima Viteza, podignutom ispred zgrade Općine.

Na travničkom ratnom groblju Prahulje,  uz veliki spomen-križ Travničani, predstavnici općinskih struktura vlasti, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinakoga rada, predvođeni predsjednikom Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a, Jozom Stojakom – Munogosom, položili su vijenac svježega cvijeća i upalili svijeće. U Hrvatskoj bolnici „Dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj,  dar Republike Hrvatske srednjobosanskim Hrvatima, na inicijativu dr. Franje Tuđmana, uz oltar bolničke kapelice postavljena je slika prvog hrvatskog predsjednika i upaljene su svijeće.

Prethodni članakNovotravnički srednjoškolci pobjednici na županijskom debatnom natjecanju u Vitezu
Sljedeći članakKompanija FIS ponosni vlasnik zlatnog certifikata bonitetne izvrsnosti