NE PROPUTITE: GKM Vitez predstavom “Svastike” zaključuje kazališnu godinu u Vitezu

Gradsko kazalište mladih Vitez zaključiti će ovogodišnju, iznimno bogatu, kazališnu sezonu u Vitezu svojom hit predstavom “Svastike”. Predstava će biti odigrana u kazališnoj dvorani Vitez, u četvrtak, 29. prosinca, s početkom u 19 sati. 

U godini koja je iza nas, Gradsko kazalište mladih Vitez pobjednik je brojnih festivala te nositelj brojnih nagrada i priznanja, osvajanih u nekoliko država. Tijekom 2016. godine viteški kazalištarci zabilježili su brojne nastupe, a na repertoaru su imali i izveli 10 različitih predstava, od kojih 5 premijera. GKM Vitez dobio je i prvu profesionalnu glumicu, Mirnu Mišković, te se može kazati kako je ovo jedna od najuspješnijih, a možda i najuspješnija, godina u povijesti viteškog kazališta.

“Sretni smo da Svastike možemo igrati na zaključenju kazališne godine. Posebno zato što igramo u Vitezu, te je ovo na neki način i realizacija naše želje da odigramo predstavu i za sve koji nisu često u Vitezu ili su u Vitezu samo za vrijeme blagdana, tako da će imati priliku pogledati predstavu našeg kazališta. Pozivamo sve one koji su nas pratili kroz čitavu godinu, kao i sve naše drage prijatelje iz iseljeništva, a koji su ovih dana u Vitezu da dođu u četvrtak i uživaju u predstavi”, kazala je u najavi Paula Grebenar, jedna od glumica u predstavi “Svastike”.

Predstava „Svastike“ je priča “o ratu” bez pušaka, granata i sličnih naprava namjenjenih za ubijanje. Tu i tamo scenom preleti poneka krpa, koja ima za cilj pogoditi nekoga, ali ništa strašnije od toga. Ovdje je riječ o ratu u kući, o borbi za vlast nad kraljevstvom koje se zove “dom” i ima svega nekoliko stanovnika.

Publika ima priliku pratiti zanimljivu i komičnu obiteljsku priču, te vidjeti zanimljive strategije za osvajanje teritorije u vlastitom domu. Četiri, a u konačnici, možda, i pet žena protiv dva muškarca pokušavaju dobiti potpunu kontrolu nad „protivnikom“. Tko će na koncu biti uspješniji pogledajte u predstavi u ovoj odličnoj predstavi Gradskog kazališta mladih Viteza.

U predstavi koju je režirala Mirna Matković, po tekstu Save Škobića, igraju: Matea Bošnjak, Ivan Sajević, Marin Maros, Paula Grebenar, Anđela Mišković, Paula Radić i Ivona Matošević. Grafičko oblikovanje uredio je Borislav Sučić, a za glazbu i svjetla zadužena je Berna Mišković, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Prethodni članakAustrija traži radnike iz BiH: Plaća do 1.800 eura
Sljedeći članakU BIH OD 2017. GODINE DOŽIVOTNA “PLATA” ZA MAJKE DVOJE I VIŠE DJECE