Ne propustite u subotu reprizu predstave “Kuća lutaka” GKM-a Vitez

Ansambl predstave "Kuća lutaka" - GKM Vitez

Predstava „Kuća lutaka“, oduševila je na premijeri brojne posjetitelje koji su posjetili kazališnu dvoranu Vitez i uživali u nastupu mladih viteških glumaca, a iz Gradskog kazališta mladih Vitez za ovu subotu najavili su i reprizu ove predstave. 

“Predstava će biti igrana u subotu, 27.8. s početkom u 19 sati, u kazališnoj dvorani Vitez. Ovo igranje za nas će biti jako emotivno, jer se opraštamo od naše dugogodišnje članice, Dore Bonić, koja će svoje školovanje i život nastaviti u Njemačkoj”, poručili su iz Gradskog kazališta mladih Vitez.

Autorski projekt GKM-a Vitez, „kuća lutaka“, neverbalna je predstava, koja vrlo slikovito i jasno govori o svijetu u kojem živimo, a mladi članovi GKM-a Vitez zorno prikazuju vrijeme u kojemu živimo, kada nas gotovo ništa ne može iznenaditi. Ono što je prije bilo tabu, danas je svakodnevnica i nekako sve postaje ”normalno”. Postalo je važno ugoditi svima, živjeti načinom života koji se mora svidjeti svima, i svi moramo biti jako sretni pred drugima… Kako se zapravo osjećamo i što želimo je postalo manje važno..
Cijelo društvo je maskirano i svi skrivaju prava lica, a gdje su nestale prave vrijednosti ?? Gdje je nestala ljubav, tolerancija, poštovanje … Zaboravili smo da trebamo sebe staviti na prvo mjesto, zaboravili smo što znači imati samopouzdanje i vjeru u sebe. Dopustili smo drugima da režiraju predstavu u kojoj je svatko od nas glavna uloga, a ta predstava se zove život.

Predstavu, „Kuća lutaka“ režirale su Berna Mišković i Ivona Matošević, a asistent režije je Ana Dragozet. U predstavi igraju : Nives Glavaš, Ana Dragozet, Dora Bonić, Filip Križanac, Franko Bralo, Leona Blaž, Minela Salkić i Paula Tomić. Grafička priprema potpisuje Borislav Sučić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.