NE PROPUSTITE: U subotu DON QUIJOTE!

Ovogodišnji, treći po redu, kazališni dani u Vitezu, u organizaciji Udruge mladih “Enter” i Gradskog kazališta mladih Vitez, završiti će u subotu, 19. studenoga predstavom „Don Quijote“ Gradskog kazališta mladih Vitez. Ova predstave će ujedno biti izvedena i kao dio programa Noći teatra, u kojemu sudjeluje 36 kazališnih grupa iz 18 gradova BiH.

Noć teatra se već drugu godinu obilježava u BiH, a na ovogodišnjem programu Gradsko kazalište mladih Vitez pripremilo je cjelodnevni sadržaj. Između ostalog biti će upriličena audicija za prijem novih članova u GKM Vitez, zatim radionica scenskih vježbi i glumačkih vježbi, sat čitanja dramskih tekstova, a sve će kulminirati izvedbom predstave „Don Quijote“.

Cjelokupan program odvijat će se u kazališnoj dvorani Vitez, od 11,00 sati, dok će predstava „Don Quijote“ biti izvedena u 19,00 sati.

Podsjetimo, Gradsko kazalište mladih Vitez s ovom je predstavom proglašeno apsolutnim pobjednikom na 9. smotri srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH te tako ponijelo titulu najuspješnijeg omladinskog kazališta u BiH. Predstavu je režirala Mirna Mišković, prema tekstu Sanje Babić-Đulvat. U predstavi igraju: Marko Mirković, Mirna Mišković, Slaven Čalić, Bruno Grebenar i Lorena Križanović. Za glazbu je zadužena Nataša Todorović, a grafički dizajn djelo je Borislava Sučića. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Don Quijote: ”…od parodije do travestije i natrag! To je put nastanka tekstualnog predloška ove predstave koju ćete pratiti bez daha jer ona ne samo da oživljava velike likove španjolske književnosti, već sjajnom glumom i izvedbom oblikuje sasvim nove osobnosti. I to, ni manje ni više, naše vlastite: one javne i one skrivene. Na tankoj crti razdvajanja humanog i zlog, idealizma i gluposti kreću se elegantno mladi glumci kao akrobati koji svoju snagu nalaze u ravnoteži i osmijehu!” Sanja Babić-Đulvat