NE PROPUSTITE: U petak premijera predstave ‘Ožalošćena porodica’ GKM Vitez!

Gradsko kazalište mladih Vitez u šestoj godini postojanja i uspješnog rada za travanj 2012. godine priprema premijerno izvođenje predstave „Ožalošćena porodica”, Branisalava Nušića. Početkom travnja potvrđeno je kako je predstava „Ožalošćena porodica” GKM Vitez prošla finalnu selekciju za državnu smotru srednjoškolskog dramskog stvaralaštva, koja se već tradicionalno u posljednjem tjednu travnja održava u Konjicu, u organizaciji Amaterskog pozorišta „Neretva”.

Pred nama je premijera, a zatim i prvi natjecateljski nastup nove predstave Gradskog kazališta mladih „Vitez”. Nova predstava GKM „Vitez” radi se od listopada prošle godine, a glavne uloge igraju mladi glumci od 12 do 15 godina.

Ožalošćena porodica izvanredno je zanimljiva komedija o jednoj „ožalošćenoj” grupi ljudi koja iščekuje nasljedstvo i uveliko dijeli blago koje nije dobila. U ovom komediografskom djelu pisac je dao galeriju lica male pameti, koja se natječu lažima i cinizmom – na čelu sa sjajno ostvarenim likom Agatona, koji je među njima najviše dinamična ličnost, što znači s najviše plastičnih osobina hipokrizije i beskrupuloznosti kakve može imati jedna mala ali i lukava pamet.

Glavnu ulogu, sreskog načelnika i velikog manipulatora Agatona, tumači Petar Pejović koji je uz pomoć svojih glumaca uspio na noge dignuti komediju slavnog srpskog i europskog komediografa Branislava Nušića.

Predstava će premijerno biti izvedena u petak, 13. travnja 2012. godine, u kazališnoj dvorani Vitez, s početkom u 19,00 sati. Cijena ulaznice će biti 3 KM.

U predstavi igraju: Petar Pejović, Ena Radoš, Mirna Matković, Lorena Lukić, Danijela Marjanović, Marko Mirković, Bruno Grebenar, Ana Krišto, Antonela Lukić, Berna Mišković, Ivona Matošević, Franka Matić, Ivana Blaž, Ana Blaž, Ana Maros, Lorena Križanović i Juraj Grabovac.

Predstavu je režirala Mirna Mišković, redateljica i glumica Gradskog kazališta mladih “Vitez” uz pomoć svog asistenta Brune Grebenara, također glumca u predstavi. Za glazbu je zadužena Nataša Todorović, fotografiju potpisuje Filip Šarić, a grafički dizajn Borislav Sučić. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević.