NE PROPUSTITE: ‘Pipov tajni prolaz’ – nova premijera GKM Vitez

Dragi naši, Gradsko kazalište mladih „Vitez” pripremilo je za vas još jednu poslasticu, jedan ”slatki kolačić” za sve uzraste, a ponajviše za našu najslađu publiku – našu dječicu.

Nemojte ove naše riječi uzeti zdravo za gotovo pa na predstavu poslati svoju djecu, unuke… dođite i vi, odrasli, jer predstava će vas oduševiti svojom snažnom porukom, oduševit će vas spretnost i talent našeg podmlatka, a nadamo se i debitantska režija našeg glumca, a sada i redatelja, Marka Mirkovića.

Kad smo napisali da je poruka snažna, ona to zaista jest, jer govori nam o onome čemu bi se trebali okrenuti u ovom današnjem svijetu. Trebali bi se vratiti u djetinjstvo i barem u slobodno vrijeme ući u bajke jer tamo, je sve tako lijepo i savršeno. Jedno takvo putovanje nudi vam i nova predstava GKM-a, doduše putovanje koje vas neće samo zadiviti svojom ljepotom, nego i dobro nasmijati.

Autorica teksta, Anela Križanac, na odličan je i nadasve duhovit način osuvremenila jednostavne bajke i naprosto je fascinantno kako samo jedna najobičnija bajka može izazvati jaku emociju i probuditi nostalgiju.

„Još jednom vas pozivam da dođete na predstavu „Pipov tajni prolaz” i uz glavnog junaka, Pipa i ostatak glumačke družine, pođete kroz nezaboravni, duhoviti, poučni svijet bajke napisane na suvremen način, naravno ne zaboravite djecu, unuke, rođake… ako dođete, uživat ćete – obećajem”, izjavio je za portal vitez.info Bruno Grebenar, mladi glumac i redatelj nekoliko kazališnih predstava GKM „Vitez”.

„Ovo je moja prva samostalna režija i s nestrpljenjem iščekujem premijeru. Iskreno se nadam da će predstava naići na dobar prijam kod publike, kako je to bio slučaj i s našim ranijim predstavama, a ovim putem želim zahvaliti našim mladim glumcima, kao i cijeloj ekipi GKM Vitez na dosadašnjem kvalitetnom radu”, izjavio je redatelj predstave „Pipov tajni prolaz”, Marko Mirković, inače dugogodišnji i vrlo uspješni mladi glumac GKM Vitez.

“Svi se veselimo našoj novoj predstavi, a posebno raduje da je riječ o redateljskom prvijencu našeg Marka Mirkovića. Puno puta smo pokazali, a tako i sada, kako je opredjeljenje dati priliku isključivo mladima, a tijekom posljednjih nekoliko godina oni su maksimalno iskoristili ponuđene prilike i pokazali kako smo na pravom putu. Iako je u našoj novoj predstavi većina mladih glumaca koji prvi put izlazi pred publiku dubokog smo uvjerenja kako će ovo biti jedna od naših najkvaliutetnijih predstava. Uz čestitke glumcima, posebno želim čestitati Aneli Križanac na odličnom tekstu te pohvaliti rad našeg redatelja Marka, kao i sve one koji su mu pružali maksimalnu pomoć, prije svih Brunu, Anu, Natašu…”, naglasio je Ivan Sajević, izvršni producent ove predstave. 

O predstavi:

„Pipov tajni prolaz” bajka je namijenjena široj publici, s elementima humora. Predstava obiluje promijenama, kako likova, tako i njihovih karaktera.
Bajkar, kralj zemlje Bajke, vodi miran život sa svojim vjernim podanicima, likovima iz bajke.
Glavni lik Pipo, kraljev je izaslanik koji zadovoljno šeće svijetom bajki. Ali Pipo nije običan izaslanik, on ima i neke moći. Može razgovarati i s publikom i s likovima iz bajki. Jako je sretan zbog susreta s publikom, te ih pobliže upoznaje s likovima. Njegov tajni prolaz dijeli Bajku od stvarnosti.
Dječak iz stvarnosti ima veliku želju, ući u svijet bajki. Nakon što ga Pipo pusti kroz svoj prolaz, dječak mijenja stanje u Bajci…
Nastaju velike promijene i preokreti, stanovnici Bajke imaju druga zanimanja, a sam dječak iz stvarnosti ima jako dobar razlog zašto…

Igraju: Ivona Matošević, Matea Bošnjak, Svjetlana Adžić, Antonela Jurišić, Marija Gudelj, Petar Pejović, Paula Radić, Ana Ramljak, Katarina Ramljak, Martina Ramljak, Ivana Bošnjak, Franciska Plavčić, Paula Grebenar, Anita Ramljak, Kristina Gudelj, Mirna Matković, Berna Mišković, Antonela Lukić, Valentina Jurković, Ana Gabrić, Marin Bikić, Ana Maros, Slaven Čalić, Ivan Blaž, Filip Križanac.

Režija: Marko Mirković
Autor teksta: Anela Križanac
Svjetlo: Bruno Grebenar
Glazba: Nataša Todorović
Fotografija: Filip Šarić
Grafička priprema: Borislav Sučić
Izvršni producent: Ivan Sajević
Vrijeme: Petak 2.11. 2012 u 19,00 sati
Ulaz: 3 KM