NE PROPUSTITE: Na Danima kazališta premijera predstave GKM Vitez – Čudnovate zgode šegrta Hlapića

Dani kazališta Vitez 2011. - GKM Vitez

Ovogodišnji kazališni dani u Vitezu, u organizaciji Udruge mladih „Enter“ i Gradskog kazališta mladih Vitez, ponudit će pravu poslasticu najmlađima, premijerno izvođenje predstave „Čudnovate zgode šegrta Hlapića“, Gradskog kazališta mladih Vitez.

Premijera ove predstave bit će u subotu, 5. studenog 2011. godine, u kazališnoj dvorani Vitez, s početkom u 19,00 sati.

Predstavu na kojoj najmlađi ansambl GKM Vitez radi već pola godine režirala je Anja Stipinović, a prema tekstu Ivane Brlić-Mažuranić.

„Nakon mukotrpnog rada na ovoj predstavi uspjeli smo doći i do onog najljepšeg trenutka, premijere. Ponosna sam na sve što smo uradili i iskreno vjerujem da će ova predstava opravdati očekivanja publike, ali i epitet „najuspješnijeg omladinskog kazališta u BiH“ koji je naše kazalište steklo u protekle dvije godine. Ovim putem želim čestitati svojim mladim glumcima na velikom trudu koji je uložen u ovu predstavu, a publiku pozvati da dođu i daju nam podršku na premijeri“ izjavila je za Fenu Anja Stipinović, mlada redateljica GKM Vitez.

Publika u Vitezu će tako, nakon gostovanja Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod, pozorišta „Branislav Nušić iz Šida te Hrvatskog amaterskog kazališta Travnik, imati priliku pogledati i nastup mladih Vitežana, a do konca kulturne manifestacije 3. Dani kazališta – Vitez 2011. i nastupe kazališnih grupa iz Konjica, Laktaša, Kaštela, Postojne, Sarajeva.

„Iskreno se radujem novoj premijeri našega kazališta, tim više što je ova predstava redateljski prvijenac Anje Stipinović, šesnaestogodišnje članice našega kazališta. Naše opredjeljenje je dati priliku isključivo mladima, a tijekom posljednje dvije godine oni su maksimalno iskoristili ponuđene prilike i pokazali kako smo na pravom putu. Iako predstavu izvodi najmlađi ansambl našega kazališta ovo će biti jedna od naših najkvalitetnijih predstava i preporučam ljubiteljima kazališta da je obvezno pogledaju“ rekao je Ivan Sajević, predsjednik UM „Enter“ i voditelj GKM Vitez.

O predstavi: Hlapić je bio dječak koji je radio kao šegrt kod majstora Mrkonje i njegove žene. Majstor se prema njemu nije lijepo odnosio, pa je Hlapić odlučio otići. Na svom putu 6 dana i 7 noći, upoznao je mnogo zanimljivih ljudi i životinja, a i zaljubio se u Gitu, djevojčicu koja je tražila svoje roditelje. Upoznao je i starog štakora koji je sa svojim prijateljem krao po selu, a Hlapiću već prvu noć ukrao čizmice. Na kraju putovanja, Hlapić je odveo Gitu svojoj kući, majstoru i majstorici, za koje se na kraju saznalo da su Gitini pravi roditelji.

Ne propustite pogledati novu HIT predstavu Gradskog kazališta mladih Vitez…;)