NE PROPUSTITE: GKM Vitez godinu za pamćenje zaključuje predstavom Čudnovate zgode šegrta Hlapića!

Gradsko kazalište mladih Vitez, iznimno uspješnu, radnu i plodonosnu 2011. godinu zaključit će izvedbom prave poslastice za najmlađe, predstavom „Čudnovate zgode šegrta Hlapića“. Predstava će biti odigrana u srijedu, 28. prosinca 2012. godine, s početkom u 17,00 sati. Cijena ulaznice je 3 KM.

Premijera ove predstave odigrana je, 5. studenog 2011. godine, a kako su iz GKM Vitez i najavljivali još će ju jedan put izvesti u ovoj godini.

Predstavu na kojoj najmlađi ansambl GKM Vitez radio pola godine režirala je Anja Stipinović, a prema tekstu Ivane Brlić-Mažuranić.

“Veselim se novom izvođenju naše predstave i nadam se da ćemo uspjeti ponoviti našu izvedbu s premijere. Još jednom čestitatam našim mladim glumcima na velikom trudu koji je uložen u ovu predstavu, a publiku pozivam da dođu i ovoga nas puta podrže“ izjavila je za vitez.info Anja Stipinović, mlada redateljica GKM Vitez.

„Kako smo i najavili, naša draga publika će imati priliku još jedan put u ovoj godini pogledati  predstavu “Čudnovate zgode šegrta Hlapića” u izvedbi GKM Vitez, s kojom ćemo mi zaključiti fenomenalnu godinu koja je iza nas i iz koje ćemo ponijeti puno lijepih uspomena. Kako sam najavljivao i prije premijere, iako ovu predstavu izvodi najmlađi ansambl našega kazališta, ovo je jedna od naših najkvalitetnijih predstava i preporučam ljubiteljima kazališta da ju obvezno pogledaju“ dodao je Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

O predstavi: Hlapić je bio dječak koji je radio kao šegrt kod majstora Mrkonje i njegove žene. Majstor se prema njemu nije lijepo odnosio, pa je Hlapić odlučio otići. Na svom putu 6 dana i 7 noći, upoznao je mnogo zanimljivih ljudi i životinja, a i zaljubio se u Gitu, djevojčicu koja je tražila svoje roditelje. Upoznao je i starog štakora koji je sa svojim prijateljem krao po selu, a Hlapiću već prvu noć ukrao čizmice. Na kraju putovanja, Hlapić je odveo Gitu svojoj kući, majstoru i majstorici, za koje se na kraju saznalo da su Gitini pravi roditelji.

U predstavi igraju: Leona Blaž, Berna Mišković, Mirna Matković, Ivona Matošević, Petra Radoš, Dunja Jezeraškić, Petra Filipović, Ana Pavlić, Ana Maros, Antonela Lukić, Karla Buhić, Ana Krišto.
Svjetla: Slaven Čalić.
Glazba: Dunja Jezeraškić
Grafička priprema: Borislav Sučić
Redateljica: Anja Stipinović
Izvršni producent: Ivan Sajević

Ne propustite pogledati novu HIT predstavu Gradskog kazališta mladih Vitez…;)