Ne prestaju potresi, u Petrinji i Glini sedam mrtvih osoba, deseci ozlijeđenih

SNAŽAN potres pogodio je Hrvatsku, epicentar potresa magnitude 6.2 je bio kod Petrinje, ali jako se osjetio u cijeloj Hrvatskoj. Prema trenutnim informacijama poginulo je sedam osoba, javlja index.hr.

“Intenzitet u epicentru ovog razornog potresa procijenjen je na VIII-IX stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio diljem Hrvatske. Očekuju se veće materijalne štete”, izvijestila je Seizmološka služba na Twitteru. Nakon tog jakog potresa još je bilo nekoliko potresa s epicentrom na istom području.

“Desetak je potresa u svakom satu. tlo se i dalje trese. nadamo se da će svi biti slabiji. Ovo je bila gotovo maksimalna jačina koja se može dogoditi i vjerojatno možemo reći da će uslijediti serija slabijih”, rekao je u Otvorenom Krešimir Kuk, seizmolog.

“Sumnjam u ono najgore – da ćemo pronalaziti još žrtava. Mi smo svi na terenu i radimo nadljudskim snagama. Ovo je katastrofa”, kazao je danas gradonačelnik Gline. 

Podsjetimo, danas je gradonačelnik Petrinje potvrdio da je u tom gradu poginula 13-godišnja djevojčica.

Snažan potres pogodio je Hrvatsku, epicentar potresa magnitude 6.2 je bio kod Petrinje, ali jako se osjetio u cijeloj Hrvatskoj.