Ne čekajte Windows 8

Microsoft je pozvao poslovne korisnike koji su još na Windowe XP da ne čekaju izlazak Windowsa 8 već da odmah prebace svoja računala na Windows 7. Na svojem službenom blogu Microsoftov Rich Raynolds je objasnio potrebu za prelaskom na Windows 7 obzirom da Windows XP neće biti podržan nakon travnja 2014.

Iako to još izgleda prilično daleko poslovni korisnici obično trebaju dosta vremena za bilo kakvu veliku migraciju. Planiranje, ispitivanje, obuka korisnika, i sam prelazak na novu platformu može trajati godinu dana, a ponekad i duže.

 

Kraj podrške za Windows XP znači da Microsoft više neće izdavati sigurnosne zakrpe i druge nadogradnje operativnog sustava, zbog čega korisnici mogu biti izloženi zloćudnom softveru. Stoga se može pretpostaviti kako će razvijatelji zloćudnog softvera posebno ciljati na propuste u Windows XP znajući kako za taj operativni sustav više neće biti izdavane sigurnosne zakrpe.

Uz pretpostavku da će Windows 8 biti izdan krajem 2012., to ostavlja tvrtkama koje koriste Windows XP malo više od godine dana za prelazak na novi operativni sustav što nekima može biti prekratak period.