Navijači Viteza, igrači i stručni stožer očekuju pobjedu protiv Krupe

U zadnjoj utakmici prije razdvajanja lige na dvije skupine – Ligu za prvaka i Ligu za ostanak, Vitez na svom terenu čeka Krupu, najveće pozitivno iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva.

Naime, Krupa je s 31 osvojenim bodom izborila nastavak natjecanja u skupini Lige za prvaka, a Vitežani s 22 osvojena boda nalaze se na devetom mjestu, u drugoj skupini klubova koji će se boriti za ostanak u Premijer ligi i u dobroj su poziciji da na kraju prvenstva bez većih problema, osiguraju ostanak što je i od početka sezone Vitežanima bio osnovni cilj. No, za to, za mirniji nastavak prvenstva, za daleko lakši put ka zacrtanom cilju, Vitezu je u susretu s Krupom potrebna pobjeda. Kako do pobjede protiv dobre Krupe s napadom koji je, uz Čelikov, najneučinkovitiji  sa samo 12 postignutih golova u dosadašnjem dijelu prvenstva (21 odigrano kolo). S druge strane napad Krupe je daleko učinkovitiji s čak 27 postignutih golova, no imaju nešto „propusniju“ obranu, primili su 22 a Vitez 19 golova. Uz to, uz domaći teren, uz svoje vjerne navijače, uz daleko veću motivaciju jer još uvijek nisu osigurali ostanak u Premijer ligi, navijači Viteza, igrači i stručni stožer očekuju pobjedu.

„Nama je  utakmica s Krupom vrlo važna, jer s tri osvojena boda napravili bismo napravili veliki posao. Naime, u skupini  s još pet klubova koji će se boriti za ostanak u Premijer ligi i igrati međusobno dvokružno, ušli bi s vrlo dobrom pozicijom. Iako ni ovaj put nećemo biti kompletni, nedostajat će nam i dalje Barišić i Jevtić, Kokot je i dalje ozlijeđen, nožni zglob je u pitanju i mogu reći da je njegov nastup upitan i za dva-tri kola nakon reprezentativne stanke, sve ćemo napraviti kako bi pobijedili našega gosta, Krupu,. A riječ je o  klub koji zaslužuje i naše čestitke za sve ono što  su napravili u dosadašnjem dijelu natjecanja, plasiravši se u skupinu klubova koji će se boriti za prvaka, za izlazak u Europu.. Na sreću, Livančić i Rašić nakon ozljeda ovaj su tjedan u punom trenažnom procesu i konkuriraju za nastup protiv Krupe“, kazao je trener Viteza, Slaven Musa.

Na pitanje o „jalovosti“ napada Viteza, o samo 12 postignutih golova u 21 susret, trener Musa je kazao:

To nam je rak-rana cijelu sezonu i od te činjenice ne možemo pobjeći, a što je dobro u cijeloj toj situaciji, svjetlo na kraju našeg golgeterskog tunela je činjenica da stvaramo šanse. Pa samo protiv Sarajeva na Koševu, na utakmici koju smo izgubili (1 : 0) stvorili smo 4 – 5 stopostotnih prigoda. Nadam se da će se sreća okrenuti i na našu stranu i rekao bih da je pitanje realizacije za naše igrače i psihološki problem. Radimo na tomu i vjerujem u naš bolji golgeterski učinak nego što je do sada bio“.

Jedan od stupova pouzdane obrane Viteza svakako je mladi dvadesetogodišnji Nigerijac, igrač NK Rijeka na posudbi u Vitezu, David Samuel Nwolokor, inače ljubimac domaćih navijača.

„Zadovoljan sam  svojim obranama. Imam dobre suigrače, dobroga trenera kojemu maksimalno vjerujem, a pošto standardno branim znači da i on vjeruje u mene. To je dobro za moju psihološku stabilnost. A sa  konkurentom za „jedinicu“, Ivanom Tirićem, koji je izuzetno dobar golman, prijatelji smo, bodrimo jedan drugoga i želim mu sve najbolje u karijeri i inače u životu“, kazao je simpatični David a za utakmicu s Krupom dodao je: „Obrambena linija nam dobro funkcionira, vjerujem već danas će „proraditi“ i napad i mi ćemo pobijediti“.

Prethodni članakFra Ivica Perić moli za pomoć: Suša pogodila Ruandu, prijeti još veća glad!
Sljedeći članakIz kojih bh. općina je u inozemstvo otišlo najviše ljudi