Nastavljeno cijepljenje u Sarajevu, veliki broj građana pred Zetrom

U Sarajevskoj županiji jutros je u 8:00 sati nastavljeno cijepljenje građana u dvorani Juan Antonio Samaranch (Zetra), a sudeći prema dugim redovima, zainteresiranost je velika.

Kako je i ranije najavljeno, u ovom drugom krugu cijepljenja osigurano je dodatnih 5.000 doza cjepiva, a Zavod zdravstvenog osiguranja SŽ će uputiti pozive građanima za cijepljenje i to: starijim od 75 godina, dijaliziranim i transplantiranim pacijentima, a zatim i odraslim pacijentima s Downovim sindromom, kroničnim pacijentima i osobama koje boluju od rijetkih bolesti. U ulazu u dvoranu Zetra građani se puštaju postupno kako bi se ispoštovale epidemiološke mjere, a s obzirom na to da je riječ o osobama koje imaju 75 i više godina, dozvoljeno je da s njima uđe i pratnja.

Kako je javljeno s terena, sve osobe koje su mlađe od 75 godina jutros su vraćene kući s obzirom na to da je ovaj put nastavljeno cijepljenje starijih građana jer u prvom krugu nisu svi imunizirani. Kako je i ranije najavljeno, cijepljenje će se odvijati kao i prvog puta, u dvije smjene, a u Zetri će biti liječnici i ostalo medicinsko osoblje koje će nadzirati ovaj proces te pratiti stanje cijepljenih građana.  Podsjećamo, za cijepljenje u Sarajevskoj županiji se građani mogu prijaviti putem online aplikacije, no zbog nedostatka cjepiva na masovniju imunizaciju još se čeka.

Prethodni članakPotreban referent u računovodstvu
Sljedeći članakHP Mostar i HP Zagreb obilježile 350. obljetnicu pogibije Zrinskog i Frankopana