Nastavljeni prosvjedi radnika PS “Vitezit”, traži se promjena Uprave

Danas je pred zgradom Općine Vitez održan novi, osmi u nizu, prosvjed više od stotinu radnika Poslovnog sustava “Vitezit”. Nadzorni odbor PS „Vitezit” donio je odluku o razrješenju dosadašnje Uprave društva, međutim prosvjedi se nastavljaju do pismene potvrde razrješenja i imenovanja nove Uprave, potvrdili su predstavnici štrajkačkog odbora.

U utorak, 21.1. predstavnici štrajkačkog su otišli na sastanak s ministrom Trhuljem, na kojemu je u ime radnika nazočio samo Miodrag Jovanović, dok ostalim predstavnici nisu imali pristup. Kako je potvrdio Jovanović na sastanku se razgovaralo o izuzetno teškom stanju u PS „Vitezit”.

„Ministar Trhulj je dao zadatak štrajkačkom odboru da predloži kandidate za privremenu Upravu društva. Mi smo tijekom današnjeg dana dostavili imena i očekujemo očitovanje ministarstva, odnosno Vlade F BiH. Ministar nam je rekao da će udovoljiti našem zahtjevu, ali ukoliko nova Uprava ne ispuni očekivanja da slijedi stečaj poduzeća. Ovim putem se želim zahvaliti i rukovodstvu Općine Vitez na pruženoj podršci, a nadam se kako će u konačnici ishod biti pozitivan na zadovoljstvo svih, prije svega uposlenih, građana Viteza, a u konačnici i države”, izjavio je danas u ime štrajkačkog odbora Miodrag Jovanović.

Usprkos činjenici da se prosvjedi nastavljaju sigurnosna situacija u krugu PS „Vitezit” je pod kontrolom, ponajprije zahvaljujući Službi sigurnosti ovoga poduzeća, ali i nadležnim sigurnosnim službama.

Novi, deveti po redu, prosvjed radnika PS „Vitezit” bit će održan ponovno ispred zgrade Općine Vitez, u četvrtak, 23.1. s početkom u 9 sati.

Kako su danas rekli, djelatnici PS „Vitezit” nadaju se što skorijem dovođenju poduzeća u zakonske okvire i ispunjenju njihovih zahtjeva, među kojima je imenovanje nove Uprave, isplata plaća i doprinosa te uvezivanje staža trenutno uposlenima.

„Nadamo se da će čim prije doći do prevazilaženja trenutne situacije i povratku na radna mjesta, odnosno početku integralne proizvodnje”, zaključio je Jovanović.