Nastavljeni kazališni dani, glumački ansambl AP “Neretva” nasmijao publiku u Vitezu

Dani kazališta “Vitez 2020” nastavljeni su proteklog vikenda predstavom “Žorž Danden”, u izvedbi članova Amaterskog pozorišta “Neretva” iz Konjica.

Mladi glumački ansambl iz Konjica vješto je iznio ovu vrlo zanimljivu komediju na sceni, za što ih je viteška publika nagradila gromoglasnim pljeskom na koncu predstave.

U predstavi igraju: Samra Jablić, Sara Osmanović, Emir Pirija, Envera Moro, Sanina Osmanović, Velid Alihodžić, Saira Špuren, Denis Kevrić, Kenan Alikadić i Nordin Bandić. Režiju predstave potpisuje Sead Fišić.

U komediji „Žorž Danden“ Molijer se bavi temom modernih skorojevića. Naime, Žorž Danden, seoski bogataš, pokušavajući se približiti aristokraciji i stekne plemićku titulu, ženi se plemkinjom koja ga prezire i vara. Međutim, njegova sujeta neminovno ga vodi u blato, a on, ponižen i poražen, shvaća da se novcem ne može kupiti ono najvrijednije – ljubav.

Molijer, istančani poznavatelj svih nijansi ljudske prirode i čovjekovih mana, kroz okrepljujući smijeh koji nose njegove komedije potvrđuje svoju aktualnost i danas, u vremenu u kome čovjek u stalnoj trci za novcem zaboravlja na prave ljudske vrijednosti i ono što suštinski život čini lijepim, tjerajući gledatelja da se zapita nad sobom i svijetom oko sebe.

Prethodni članakŠkola fotografije u Vitezu- prijavite se!
Sljedeći članakObilježen Europski dan doniranja organa i zahvale donorima